ETZ geeft gelezen boeken tweede leven

3 oktober 2016

Patiënten en bezoekers snuffelen in openbare kast

Patiënten en bezoekers kunnen op de locaties ETZ Elisabeth en ETZ TweeSteden voor een klein bedrag gelezen boeken kopen. De opvallende, open boekenkasten staan in de buurt van de hoofdingangen van beide ziekenhuislocaties. De opbrengst is voor de Guus Meeuwis Muziekids Studio in ETZ Elisabeth en Same, een bisdom in Tanzania.

Beide boekentorens staan al enige tijd in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) en mogen zich in een grote belangstelling verheugen. De opbrengst van de afgelopen maanden is gedoneerd aan de stichting Stelvio for Life, voor onderzoek naar kanker. De komende maanden komt de verkoop van de boeken geheel ten goede aan de Muziekids Studio in het ziekenhuis en de ontwikkeling van het bisdom in Afrika.

Patiënten, bezoekers en medewerkers snuffelen graag in de boekenkasten. FOTO: ETZ Fotografie & Film/Bregje Pontzen

Boeken doneren?

LOGO: stichting ‘Boek winst’Vrijwel iedereen heeft wel boeken in de boekenkast staan die na lezen niet meer van hun plaats komen. Mensen kunnen deze boeken een tweede leven geven door ze in het ziekenhuis aan te bieden voor de boekenkast. De boeken kunnen heel gemakkelijk worden achtergelaten in de boekenkisten die naast de boekenkasten staan. Vrijwilligers controleren of de boeken geschikt zijn voor verkoop en zetten ze in de boekenkasten. De boeken zijn voor slechts 2 euro te koop.

De boekenkasten zijn een initiatief van Inge en Frank Tofield, van de stichting ‘Boek winst’.  Zie voor meer informatie: www.boek-winst.nu.