Verwenmiddag voor borstkankerpatiënten

14 september 2016

Oktober is borstkankermaand. Het mammateam van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) besteedt hier aandacht aan door (ex-)borstkankerpatiënten uit te nodigen voor een verwenmiddag op woensdag 5 oktober (locatie ETZ Elisabeth) of donderdag 20 oktober (locatie ETZ TweeSteden).

In Nederland krijgt één op de acht vrouwen de diagnose borstkanker. De behandeling van deze ziekte is intensief en heeft grote impact. Het is na de behandeling soms lastig om de draad van het alledaagse leven weer op te pakken. Het ziekenhuis wil deze patiënten tijdens de borstkankermaand een gezellige middag aanbieden.

Verwenmiddag voor borstkankerpatiënten

Muziekquiz

Vorig jaar organiseerde het mammateam een soortgelijke middag voor (ex)-borstkankerpatiënten. Toen waren tijdens de bingo een aantal leuke prijzen te winnen. Dat kan dit jaar weer, maar nu worden de prijzen verdeeld tijdens een muziekquiz voor jong en oud.

Lotgenoten

Naast dat de patiënten even in het zonnetje worden gezet, is deze middag ook bedoeld voor lotgenotencontact. Het is voor deelnemers een kans om ervaringen uit te wisselen. De middagen vinden van 13 tot circa 17 uur plaats op locatie ETZ Elisabeth (route 73, Hilvarenbeekseweg) en locatie ETZ TweeSteden (route 65, Dr. Deelenlaan).

Aanmelden

Tijdens de middag wordt koffie en thee geschonken en krijgen deelnemers ‘iets lekkers’. Belangstellenden kunnen zich voor de middag op locatie ETZ Elisabeth aanmelden door een mail te sturen naar m.schriek@etz.nl of telefonisch contact op te nemen via (013) 539 33 51. Aanmelden voor locatie ETZ TweeSteden kan via mammacare@etz.nl of telefoonnummer (013) 465 55 80.