KNO en Plastische Chirurgie meten tevredenheid patiënten

6 september 2016

De poliklinieken KNO en Plastische Chirurgie in het ETZ gaan vanaf maandag 12 september de tevredenheid van patiënten meten. Het onderzoek vindt plaats via een digitale vragenlijst. Alleen patiënten die na een bezoek aan de polikliniek hun e-mailadres achterlaten, ontvangen een mailtje met een linkje naar de onderzoeksvragen.

Het doel van de enquête is om een goed beeld te krijgen van hoe de patiënt zijn of haar bezoek aan de desbetreffende polikliniek ervaart. ‘’We denken dat we goede zorg bieden, maar we willen graag van de patiënt bevestigd krijgen of dat ook zo is’’, legt Cindy Hendriks-Coehorst, hoofd KNO, uit.

KNO en Plastische Chirurgie meten tevredenheid patiënten

Verbetering

In de enquête vindt de patiënt een beperkt aantal vragen over bijvoorbeeld de deskundigheid van de arts, de wachttijden en de bewegwijzering. Zo krijgen de poliklinieken nuttige informatie over hoe patiënten de zorg in de praktijk ervaren. Cindy: ”We meten op deze wijze wat patiënten bevalt en waar ze minder tevreden over zijn. En waar verbetering mogelijk is.”

Anoniem

Patiënten vullen de enquête anoniem in. De poliklinieken zetten voortaan de vragenlijst continu in. ‘’De online enquête zal afhankelijk van de antwoorden verder worden aangepast en verbeterd. En als het nodig en nuttig is, zoeken we de verdieping op”, zegt Cindy.