ETZ krijgt predicaat ‘Beste zorg’ voor borstkanker

6 september 2016

Als u te horen krijgt dat u borstkanker heeft, wilt u natuurlijk de beste behandeling. Het ETZ geeft die volgens zorgverzekeraar CZ. Elk jaar neemt CZ de borstkankerzorg in Nederland onder de loep, met als uitkomst dat aan het ETZ het predicaat ‘Beste zorg’ is toegekend.

Het ETZ is één van de grootste borstkankercentra in Nederland. In 2015 werden meer dan driehonderd borstkankerpatiënten in het ETZ behandeld. Patiënten kunnen voor de gewenste zorg terecht bij drie poliklinieken: ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk. De chirurgische ingrepen en vervolgbehandelingen vinden zowel op de locatie ETZ Elisabeth als de locatie ETZ TweeSteden plaats.

Borstkankerzorg ETZ

Hoogste categorie

CZ toetst elk jaar de borstkankerzorg in Nederland. Dit doet de zorgverzekeraar aan de hand van een aantal criteria. Zo moet een ziekenhuis minimaal 75 borstkankeroperaties per jaar uitvoeren en moeten er minimaal twee chirurg-oncologen en twee internist-oncologen werkzaam zijn. Het ETZ voldoet met vier chirurg-oncologen en zes internist-oncologen ruimschoots aan die norm.

Als een ziekenhuis aan alle gestelde eisen voldoet, komt het in aanmerking voor het predicaat ‘Beste zorg’. CZ heeft de zorg van ziekenhuizen ingedeeld in zes categorieën: Beste zorg, Zeer goede zorg, Goede zorg, Kan beter, Voldoet niet en Startend centrum. De borstkankerzorg in het ETZ valt dus in de hoogste categorie.

Korte wachttijd

Uit het onderzoek van CZ blijkt dat het ETZ zich onder meer onderscheidt door kwalitatief goede zorg met een korte wachttijd vóór de operatie en de vervolgbehandelingen.

Roze Lintje

Eerder dit jaar werd het ETZ al geroemd om zijn mammacare. Toen ontving het ziekenhuis het ‘Roze Lintje’. Dit keurmerk wordt door BorstKankerVereniging Nederland toegekend aan ziekenhuizen die zich onderscheiden door patiëntgerichte zorg.