Cardiologen ETZ starten met LifeVest bij potentiële ICD patiënten

10 augustus 2016

De cardiologen van het ETZ hebben vorige week een patiënt naar huis gestuurd met een LifeVest in afwachting van zijn definitieve ICD implantatie.

Een ICD wordt gegeven bij hartpatiënten die kans hebben op een levensbedreigende ritmestoornis. In veel gevallen moet er een aantal weken gewacht worden totdat een ICD geïmplanteerd wordt. Het kan zijn dat de situatie van het hart zich in de tussentijd verbetert. Normaal verblijft de patiënt deze periode in het ziekenhuis. Met een LifeVest hoeft dit niet meer.

Het LifeVest zorgt ervoor dat de patiënt beschermd is, het werkt als een soort draagbare uitwendige ICD en geeft een shock af als dit noodzakelijk is. Cardioloog dr. Harm-Jans Muntinga: “Op deze manier is de patiënt weer in zijn vertrouwde omgeving thuis en kunnen ligdagen in het ziekenhuis geminimaliseerd worden."

Informatie betreffende het LifeVest wordt beveiligd doorgezonden naar het ziekenhuis.

LifeVest