Nieuwe ‘huiskamer’ op verpleegafdeling Interne Geneeskunde

28 april 2016

De verpleegafdeling Interne Geneeskunde (H3) op de locatie Elisabeth heeft er een nieuwe ‘huiskamer’ bij. Daar kunnen patiënten elkaar ontmoeten en beter leren kennen.

“Het belangrijkste doel is om de dagelijkse gang van zaken te doorbreken met een extra moment van aandacht”, zegt vrijwilligster Josephine van Lieshout. De vrijwilligers van de Unie Van Vrijwilligers Tilburg zijn daar gastvrouw/-heer en begeleiden de patiënten eventueel met hun gang naar en van de huiskamer.

Patiënten in gesprek met vrijwilligers

Vrijwilligers

Acht vrijwilligers hebben zich de afgelopen periode aangemeld. Zij zullen dagelijks patiënten bezoeken en gezamenlijk wat met hen eten. Daarnaast is er ruimte voor een spelletje, een puzzel, de krant lezen of andere tijdsbestedingen.