MuZiek op Zondag met klassiek duo

14 maart 2016

Koffieconcert in Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

De Dienst Geestelijke Verzorging houdt op zondag 20 maart een nieuwe editie van MuZiek op Zondag. Duo Presqu’île treedt dan van 10.30 tot 11.30 uur op in het Auditorium van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ), op locatie TweeSteden Tilburg (Dr. Deelenlaan 5). Tijdens dit koffieconcert speelt het duo licht klassieke muziek. De toegang is gratis.
Evita van Dam celliste
Duo Presqu’île bestaat uit Evita van Dam en Lieke Daniels, beiden getalenteerde masterstudenten aan Fontys Hogeschool van Tilburg. Evita speelt cello en Lieke viool. Het duo speelt sinds 2014 samen.

Programma

Patiënten, bezoekers en belangstellenden worden tussen 10.15 en 10.30 uur ontvangen met koffie en thee. Na het welkomstwoord van geestelijk verzorger John Jacobs begint het duo met composities van Bach, Händel, Duport en Saint-Saëns. Na een korte pauze speelt Duo Presqu’ile verder met composities van Bach, Vivaldi en Piazzolla.

MuZiek op Zondag biedt patiënten, hun naasten en bezoekers Lieke Daniels violisteontspanning en afleiding. De optredens in het ziekenhuis worden verzorgd door het Impresariaat Kunsten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Dit is een impresariaat voor talentvolle, vaak net-afgestudeerde studenten  en fungeert voor hen als een brug naar de podia.