Directeur V&VN maakt kennis met zorg ETZ

11 maart 2016

Sonja Kersten, de nieuwe directeur van beroepsvereniging V&VN bezocht het ETZ tijdens een werkbezoek. Zij maakte op locatie TweeSteden kennis met onze patiëntgerichte zorg en zag hoe dit in de praktijk wordt toegepast door verpleegkundigen.

Beroepsvereniging V&VN zet zich in voor verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. Sonja Kersten: “Ik ben nieuw in de sector verpleegkunde. Het bezoeken van afdelingen en ziekenhuizen is daarom voor mij erg belangrijk. Niet alleen om kennis te maken met het vak, maar vooral om te zien hoe het overal verschillend wordt aangepakt. Die kennis kan weer worden ingezet om de zorg en het werk van verpleegkundigen en verzorgenden overal in Nederland te verbeteren.”

Sonja Kersten (rechts) met verpleegkundige Marianne Hendriks

Moeders

Carlien Kemmeren, teamleider Moeder en Kind, verzorgde de rondleiding langs de verloskamers, het kraamhotel en de verpleegafdeling. “We willen het de moeders zo aangenaam mogelijk maken, daarom werken we volgens ‘Family Centered Care’. We scheiden moeders niet van hun baby, want moeder en kind horen bij elkaar”, vertelt Carlien Kemmeren. “Een keizersnede gaat middels de ‘gentle sectio’, waarbij de moeder haar kind geboren ziet worden. Als bij een spoedkeizersnede een moeder onder gehele narcose gaat, kunnen we de geboorte filmen. Zo kan ze de geboorte naderhand toch nog zien.”

Rust

Deze verpleegkamers zijn volledig ingericht naar de wensen van de ouders, zodat het als hun ‘eigen’ kamer voelt. Sonja Kersten: “Het is mooi om te zien hoe de zorg wordt aangepast aan de patiënt. Dit geeft de moeders rust en zorgt ervoor dat ze zich meer op hun gemak voelen.” Ook bezocht de nieuwe directeur twee pas bevallen moeders.