Cheque Koning Willem II College voor Kindercentrum ETZ

2 maart 2016

Voor de overhandiging van het geldbedrag dat leerlingen van het Koning Willem II College hebben ingezameld voor het Kindercentrum van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ), werd een muzikale middag georganiseerd. De middelbare scholieren dansten en zongen voor de zieke kinderen in de aula.

Het Koning Willem II College in Tilburg bestaat dit jaar 150 jaar. Ter ere van dit jubileum wilde de school iets terug doen voor Tilburg. Omdat onze Kinderafdeling leuke plannen had, maar niet genoeg geld,  kozen de leerlingen ervoor om het ziekenhuis te helpen. Leerlingen Mike van Rijsewijk, Steven Grosveld en Stijn van Gestel organiseerden een Glazen Huis op school, waar zij 24 uur lang muziek draaiden. “De school was af en toe net een geluidsstudio”, grapt afdelingsdirecteur Kees Feskens.

De leerlingen overhandigen de cheque aan Ben Snoeren, hoofd Kindergeneeskunde.

Schoolband

Muziek staat ook deze middag weer centraal. Zo treed de schoolband op en zingen vierdejaars muziekscholieren voor de kinderen. Als zij een nummer herkennen, zingen ze spontaan mee. Maar zodra de kinderen doorhebben dat anderen dat kunnen horen, slaan ze gauw blozend de hand voor de mond. De kinderen van het ETZ waren vooral verrast toen ze leerlinge Nohr de Vos hoorden zingen. Zij heeft meegedaan aan de voorrondes van het Junior Songfestival en een aantal meisjes herkennen haar van tv. Glimlachend deelt het kleine meisje handtekeningen uit. Open monden zijn er ook volop te zien tijdens de twee dansoptredens van de middelbare scholieren. Enkele kinderen proberen mee te dansen, maar haken al snel af als het te snel gaat.

Cheque

Hoofd van de afdeling Kindergeneeskunde Ben Snoeren krijgt de eer om de cheque van de jongens in ontvangst te nemen. De drummer van de schoolband zorgt voor tromgeroffel als het bedrag wordt onthuld: 6200 euro heeft het Koning Willem II College opgehaald voor de Kinderafdeling. Dit bedrag zal worden besteed aan de vernieuwingen van de Kinderafdeling die gepland staan voor volgend jaar. Snoeren kan al één cadeau voor de kinderen prijsgeven: een iPad. De tablets worden aangeschaft voor de zieke kinderen, zodat ze tijdens hun verblijf in het ziekenhuis enige afleiding hebben.

Knuffelwand

Als afsluiting van de middag worden alle kinderen naar de hoofdingang gebracht. Hier staat een heuse knuffelwand. Deze wand is ontworpen door Studio Toimii in samenwerking met Dorchess. De wand komt tot leven als je hem aanraakt, zo verandert de kleur en voel je in de zachte muur verschuivingen. De kinderen giechelen erbij, en voelen voorzichtig. Enkelen voelen zich helemaal prettig met de muur en gaan ook daadwerkelijk knuffelen. Tot 9 maart valt de muur te bewonderen in het ziekenhuis.

De schoolband van het Koning Willem II College gaf een spetterend optreden.De scholieren dansen voor de zieke kinderen