Spelletjesmiddag voor patiënten Orthopedie

17 februari 2016

Studenten van de opleiding Verpleegkunde in Den Bosch organiseerden een spelletjesmiddag op de verpleegafdeling Orthopedie van ETZ Elisabeth. Met als doel eenzame ouderen in het ziekenhuis een gezellige middag te bezorgen.

De eerstejaars studenten hadden vanuit hun opleiding de opdracht gekregen om iets goeds te doen voor de maatschappij. Met koekjes en een stuk of tien spellendozen streken ze neer bij Orthopedie, waar een aantal ouderen herstelt van de operatie. "Ik speel thuis vaak Rummikub met de buurvrouw," vertelt Nel Wirken, die op de afdeling ligt. "Morgen word ik geopereerd aan mijn heup. Deze spelletjesmiddag zorgt voor een fijne afleiding."

Het ETZ staat altijd open voor goede initiatieven die de dag van de patiënt een stukje leuker maken. Binnenkort komen de studenten ook nog een Verwenmiddag en een Creatieve Middag verzorgen.

Nel Wirken speelt Rummikub met de studenten Verpleegkunde.