Obesitas Centrum brengt documentaire uit

4 januari 2016

Veel mensen die nadenken over een operatie ter behandeling van overgewicht vragen zich af wat ze allemaal te wachten staat en wat er bij komt kijken. Daarom heeft het Obesitas Centrum van het ETZ een documentaire gemaakt. Daarin volgen we Anja een jaar lang tijdens haar behandeling om te laten zien wat je kan verwachten als je je – met de verwijzing van de huisarts – bij het Obesitas Centrum aanmeldt.

De documentaire laat zien hoe Anja de strijd aangaat met haar overgewicht. Na veel pogingen om af te vallen besloot Anja extra hulp in te schakelen en kreeg ze een verwijzing naar het Obesitas Centrum van het ETZ. Na een uitgebreide screening is Anja intensief begeleid door diëtisten, psychologen, internisten, chirurgen, fysiotherapeuten en verpleegkundig specialisten.

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.

Professionele aanpak

Ruim tien procent van de Nederlandse bevolking lijdt aan extreem overgewicht (BMI > 30). Obesitas is een chronische ziekte dat een professionele aanpak nodig heeft. Het Obesitas Centrum van het ETZ is gespecialiseerd in de behandeling van obesitaspatiënten. Dit gebeurt door een multidisciplinair team van betrokken professionals.

Zij geven uitgebreide voorlichting, medische en psychologische zorg en begeleiding bij het veranderen van het voedingspatroon. Maar ook na de operatie blijven zij nog vijf jaar lang dicht bij de patiënt staan. Want een langdurige, intensieve begeleiding maakt de kans dat het leven blijvend verandert, veel groter.

Wanneer kom je in aanmerking voor een operatie?

Als je tussen de 18 en 65 jaar oud bent en een Body Mass Index (BMI) van meer dan 40 hebt of een BMI tussen de 35 en 40 in combinatie met co-morbiditeit, kun je in aanmerking komen voor een operatie om van je obesitas af te komen.

Kijk voor meer informatie op de website: www.obesitascentrum.nl.