ETZ krijgt Spataderkeurmerk 2015

16 december 2015

Wederom heeft het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) het Spataderkeurmerk gekregen. De Hart&Vaatgroep laat met het Spataderkeurmerk zien waar de beste spataderzorg wordt aangeboden. Zo levert de Hart&Vaatgroep een bijdrage aan de goede kwaliteit en behandeling van spataders in Nederland.

Via de site van de Hart&Vaatgroep kunnen patiënten en verwijzers zien welke ziekenhuizen en behandelcentra bij hen in de buurt het Spataderkeurmerk hebben. Op basis hiervan kunnen patiënten kiezen waar zij geholpen willen worden. 

Ziekenhuizen en behandelcentra moeten aan specifieke kwaliteitscriteria voldoen om het Spataderkeurmerk te krijgen. Deze criteria zijn opgesteld samen met dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten. Voorbeelden van kwaliteitscriteria zijn dat patiënten de mogelijkheid krijgen om onderzoek en bespreking van de behandeling op één dag te plannen, dat patiënten die actief onder behandeling zijn bij een telefonische vraag dezelfde dag antwoord krijgen van een deskundige en dat een ziekenhuis of behandelcentrum minimaal twee van de vier behandeltechnieken aanbiedt.

De Hart&VaatgroepSpataderkeurmerk

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl.