CliniClowns dankt ziekenhuis voor behalen bijzondere mijlpaal

6 november 2015

Deze week bracht CliniClowns haar miljoenste bezoek aan een kind in een ziekenhuis. Deze bijzondere mijlpaal staat symbool voor de vele unieke verhalen van clownsbezoeken aan zieke kinderen en het effect dat verder gaat dan afleiding en plezier alleen.

Ook in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) stond CliniClowns stil bij deze bijzondere mijlpaal en wat de organisatie voor kinderen en hun gezin heeft mogen betekenen. CliniClowns speelt sinds 1999 in het ETZ, zowel op de locaties TweeSteden als Elisabeth. Het ziekenhuis is daarmee een van de meer dan 100 ziekenhuizen en instellingen waar de clowns actief zijn. Het ziekenhuis werd met een oorkonde en een kleine attentie bedankt voor de betrokkenheid.

Over CliniClowns

CliniClowns brengen sinds 1992 bezoeken aan kinderen in Nederlandse ziekenhuizen. Door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns er voor dat zieke kinderen weer even kind kunnen zijn. En dat komt de behandeling te goede. Want samen spelen, weer even kind zijn, kan angst verminderen, pijn verlichten en het geeft emoties de ruimte.

CliniClowns op bezoek bij kinderen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.CliniClowns op bezoek bij kinderen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.