Anita Wydoodt in RvB Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

3 november 2015

Dr. A.I.M.C. (Anita) Wydoodt (51) stapt per 21 december over naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). Zij vormt daar samen met voorzitter Bart Berden en de zittende bestuurders de Raad van Bestuur. Wydoodt maakt op dit moment nog deel uit van de Raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

De nieuwe bestuurder volgt Marcel Visser op, die na ruim zes jaar afscheid neemt van het ETZ en als bestuurder is benoemd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Dr. A.I.M.C. (Anita) Wydoodt

Anita Wydoodt kijkt uit naar haar start: "Het ETZ blinkt uit in lieve, gastvrije zorg. Daarmee kunnen we voor de patiënt het verschil maken. Ik wil het ziekenhuis graag meenemen naar de volgende fase, waarbij de patiënt steeds meer zelf de regie krijgt in het zorgproces. Verder ga ik me sterk maken voor het leggen van nieuwe verbindingen in het fusieziekenhuis."

Joep Hubben, voorzitter van de Raad van Toezicht, is blij met de komst van Wydoodt. “Met de juridische fusie per 1 januari 2016 in het vooruitzicht staat het ETZ voor forse opgaven. Anita Wydoodt is een bijzonder ervaren bestuurder met een nieuwe, verfrissende kijk op zorg, die het belang van de patiënt altijd centraal stelt.”

Anita Wydoodt heeft een uitgebreide staat van dienst in de zorgsector. Zij was onder meer directeur bij de Compaan in Den Haag en directeur bij Orbis  Medisch Centrum in Sittard. Zij maakt thans deel uit van de RvB van Meander Medisch Centrum. Wydoodt werd in 2013 gekozen tot ‘ Vrouwelijke bestuurder van het jaar’.