Workshop ‘Koken met smaak’

27 oktober 2015

Voor hartpatiënten met een verantwoord dieet

Veel patiënten met hartfalen weten niet goed wat ze wel of niet mogen eten of hoe ze met een zoutarm dieet om moeten gaan. Daarom houdt de afdeling Cardiologie van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in samenwerking met De Hart & Vaatgroep de kookworkshop ‘Koken met smaak’. De workshop vindt plaats op de locatie TweeSteden (Dr. Deelenlaan 5 in Tilburg) op dinsdag 24 november vanaf 16.15 uur.

De workshop bestaat uit het interactief bezig zijn met cardiologisch verantwoorde maaltijden en hapjes, gecombineerd met voorlichting over deze voeding. “We willen met de workshop niet alleen informatie verstrekken aan de cardiologische patiënt, maar ook bewustwording creëren voor het belang van voeding voor deze patiënten”, vertelt Marga Kloek, teamleider Cardiologie. “Dat kunnen de partners zijn van onze patiënten, maar ook andere belangstellenden.”

Deelnemers leren tijdens de workshop hoe ze met minder zout toch heerlijke maaltijden kunnen bereiden.

Presentaties over voeding

De workshop start met twee presentaties, door een professionele dieetkok van De Hart & Vaatgroep en een diëtiste van het ziekenhuis. Vervolgens gaan de deelnemers in de centrale keuken aan de slag met de bereiding van een verantwoord, maar smaakvol menu. Tussen 19.00 en 21.00 uur worden de maaltijden gezamenlijk genuttigd in Bies & Look, het ziekenhuisrestaurant.

De afdeling Cardiologie van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis is bezig met de ontwikkeling van een Leef- en Voedingsbeleid voor de cardiologische patiënt in het ziekenhuis. Deze workshop maakt deel uit van dat project. Afhankelijk van de opkomst worden dit soort workshops in de toekomst vaker georganiseerd.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich voor de workshop aanmelden via telefoonnummer 088 – 11 11 600. Leden van de Hart&Vaatgroep betalen 15 euro, niet-leden 20 euro. De workshop kent een maximum van twintig deelnemers.