In oktober 28 dagen lang niet roken

23 september 2015

Stoptober bus bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Veel mensen overwegen te stoppen met roken. Speciaal voor hen staat de Stoptober bus op vrijdag 2 oktober tussen 11 en 14 uur voor de hoofdingang van locatie TweeSteden Tilburg van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

Patiënten die niet roken, herstellen sneller na een ingreep en hebben minder kans op infecties dan rokende patiënten. Daarom stimuleert het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis rokende patiënten om te stoppen met roken. De landelijke campagne Stoptober moedigt samen met bekende Nederlanders iedereen aan om vanaf 1 oktober te stoppen met roken.

Gratis app

In heel Nederland helpen rokers en niet- rokers elkaar 28 dagen lang om te stoppen met roken. Deelnemers worden aangemoedigd via app, e-mail, Facebook, Twitter, radio en televisie. Vorig jaar meldden bijna 40.000 rokers zich aan en werd de gratis app 50.000 keer gedownload. Stopcoaches van de Stoptober bus motiveren bezoekers om samen met tienduizenden anderen te stoppen. “ Als je 28 dagen niet rookt, is de kans vijf keer zo groot dat je volledig stopt met roken”, zegt anesthesioloog Hans Harbers en projectleider van Gezond weer beter. Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis roept rokende patiënten al jaren op te stoppen met roken voor hun operatie.

De 'Stoptober' bus