Guus Meeuwis verrast kinderen met bezoek

8 september 2015

Verbaasde gezichten, gefluister en denkende blikken; is het hem echt? De kinderen lijken nog even te twijfelen maar al snel breekt één van de kinderen de ban. "Dat is Guus Meeuwis, ik zag hem net al door de gang lopen, maar nu is hij echt hier. Dat ik dat mag meemaken!"

Veel tijd om te acclimatiseren krijgt Brabants bekendste zanger niet tijdens het bezoek aan ‘zijn' Muziekids Studio op de locatie St. Elisabeth. Hij mag meteen meedoen met de voorstelronde van de kinderen. Al blijkt dat niet helemaal nodig te zijn als hij een van de kinderen de hand schudt. "Jij hoeft je naam toch niet te noemen, ik weet wel dat jij Guus heet."

Het is een nacht

Het duurt even, maar na een paar muzikale spelletjes durven de kinderen toch de onvermijdelijke vraag te stellen. "Guus, ga je nou ook een liedje voor ons zingen?" Een verzoek wat de zanger bij het zicht van de hoopvolle kinderogen maar al te graag inwilligt. Niet veel later klapt en zingt de hele groep onder begeleiding van de zanger uitbundig mee met ‘Het is een nacht'.

Vuurbal

Maar wat Guus kan kunnen de kinderen ook. De kinderen brengen met grote pretogen hun versie van Pitbull's Fireball. Breakdancen, zingen en trommelen, het komt allemaal voorbij. De zanger van de groep lijkt zelfs geïnspireerd door het bezoek van Guus en brengt de Brabantse versie van het nummer: ‘Vuurbal'.

Reuzenrijk

Guus besluit om ook nog even met een ‘muziektrolley' vol instrumenten de afdeling Reuzenrijk op het Kindercentrum te bezoeken. Onder begeleiding van één van de jonge patiënten spelen Guus en studioleidster Christel nummers van Adele en Ed Sheeran.

Jan Smit

Het zal niet vaak voorkomen dat een bezoek van Guus Meeuwis wordt afgesloten met een nummer van Jan Smit. Toch krijgt een van de jonge patiënten het voor elkaar. Een van de verpleegkundigen verklaart: "Ik zei vanochtend tegen hem dat vandaag een belangrijk iemand zou komen, waarop hij vroeg 'Jan Smit?' Niet dus, maar gelukkig vond hij Guus Meeuwis ook erg leuk."

Guus Meeuwis zingt een nummer voor een patiënt.