Eerste verjaardag Muziekids Studio feestelijk gevierd

27 mei 2015

Het is precies een jaar geleden dat Guus Meeuwis ‘zijn' Muziekids Studio opende op de locatie St. Elisabeth van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. De eerste verjaardag werd feestelijk gevierd met de ingebruikname van een Troubadour-trolley. Hiermee kunnen de studioleiders heel gemakkelijk hun muziekinstrumenten vervoeren.

John Verbunt en Christel van der Bruggen zijn sinds dag één de studioleiders en hadden zich  geen beter jaar kunnen wensen. John: "In het begin wisten we niet wat we konden verwachten, maar eigenlijk is het vanzelf steeds drukker en drukker geworden. Nu zijn we haast blij dat we achterin het ziekenhuis zitten, omdat we het anders waarschijnlijk te druk hebben." Tijdens de feestelijke bijeenkomst waren medewerkers van verschillende afdelingen aanwezig om John en Christel te feliciteren en te bedanken voor het werk dat ze doen.

Studioleider John Verbunt (rechts) bezoekt met de Troubadour-trolley de kinderafdeling.

Trolley

Er komen niet alleen kinderen naar de studio toe om muziek te maken, het team gaat zelf ook op pad naar afdelingen waar kinderen verblijven die niet van hun kamer af kunnen. "Vanaf het begin is er de wens om een trolley te hebben, zodat we makkelijker de instrumenten mee kunnen nemen", vertelt John. Deze wens is nu ingewilligd, mede door zangkoor Canterra. Dit koor is onlangs opgehouden te bestaan, maar had wel nog wat geld over voor een goed doel. Dat is de Troubadour-trolley geworden. Dick Schalkwijk van Stichting Muziekids en de maker van de trolley, is erg tevreden en laat weten dat de Muziekids Studio's in andere ziekenhuizen er ook een krijgen.

Muziekids Studio

De Guus Meeuwis Muziekids Studio is een ruimte in het ziekenhuis waar zieke kinderen en hun broertjes en zusjes terecht kunnen om muziek te maken, als afleiding van het ziek zijn. Het team bestaat uit John, Christel en twaalf vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op www.muziekids.nl.