Wandelen door een levensechte darm

5 maart 2015

De locatie TweeSteden van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis stelt in het kader van de darmkankermaand de ‘Opblaasbare Darm' tentoon van maandag 16 tot en met donderdag 19 maart. Patiënten en bezoekers kunnen door deze grote darm lopen en zien hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruit zien. In deze week vindt tevens op woensdag 18 maart een informatieavond over darmkanker plaats.

Tijdens de informatieavond vertellen een Maag, Darm en Lever-arts, een physician assistant en een chirurg alles over darmkanker. De symptomen van darmkanker, het bevolkingsonderzoek, het verloop van de behandeling en de operatieve mogelijkheden komen daarbij aan bod. Gekoppeld aan de informatieavond kunnen bezoekers een informatiemarkt bezoeken waar onder meer diëtisten, verpleegkundigen, stomaconsulenten en de stomavereniging hun verhaal doen. Bovendien krijgen geïnteresseerden de mogelijkheid om in een simulatieomgeving, onder begeleiding van professionals, kennis te maken met een darmkankeroperatie en een scopie. Ook is het tijdens de informatieavond mogelijk een rondje te lopen door de Opblaasbare Darm, die in de centrale hal van locatie TweeSteden staat opgesteld.

Even door een dikke darm wandelen? Dat kan op de locatie TweeSteden Tilburg.

Darmkanker vroeg opsporen

Darmkanker is in Nederland de op één na meest voorkomende vorm van kanker. In Nederland worden elk jaar bijna 15 duizend mensen getroffen door darmkanker en overlijden er bijna vijfduizend patiënten aan de gevolgen ervan. Als darmkanker in een vroeg stadium wordt opgespoord, is deze ernstige ziekte goed te behandelen en bestaat er een grote kans op genezing.

De gratis toegankelijke voorlichtingsavond vindt plaats in het auditorium van de locatie TweeSteden (Dr. Deelenlaan 5 in Tilburg) en duurt van 18.30 tot 21.15 uur. Iedereen die interesse heeft in het onderwerp is van harte welkom. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer (013) 465 51 85 of via een e-mail naar: avdeursen@tsz.nl.