Opnieuw certificaat 'Zorg voor Borstvoeding'

24 maart 2015

Locatie TweeSteden van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis heeft voor de derde keer op rij het WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding behaald. Elke drie jaar wordt opnieuw bekeken of een ziekenhuis voldoet aan de voorwaarden.

"We zijn trots", zegt lactatiekundige Jacqueline van den Berg. "Ons doel is dat we de allerbeste zorg bieden voor moeder en kind. Toch blijft zo'n audit altijd spannend." Locatie TweeSteden heeft zich gespecialiseerd in family centered care, wat inhoudt dat moeder en kind bij elkaar verblijven en door dezelfde verpleegkundige of kraamverzorgende worden verpleegd. "In die eerste dagen ontstaat de hechting tussen moeder en kind", aldus Jacqueline. "We stellen alles in het werk om die band tussen ouder en kind te ondersteunen. Deze benadering helpt ook bij een goede start van de borstvoeding."

Het unieke concept van gezinsgerichte zorg is een van de redenen waarom locatie TweeSteden opnieuw het certificaat heeft behaald. Een van de vuistregels waaraan het ziekenhuis moet voldoen om het keurmerk te bemachtigen, is namelijk te verzekeren dat moeder en kind dag en nacht bij elkaar op een kamer mogen blijven.

Locatie St. Elisabeth is ook in het bezit van het certificaat Zorg voor Borstvoeding.