Koks St. Elisabeth winnen 'Beste Menu van de Zorg’

23 maart 2015

Na een spannende finale hebben de koks die op de locatie St. Elisabeth van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis dagelijks de verse maaltijden bereiden de titel ‘Het Beste Menu van de Zorg 2015’ in de wacht gesleept.

In de  finale van ‘Het Beste Menu van de Zorg’ op 20 maart tijdens de Zorgtotaalbeurs hebben de ziekenhuiskoks Jaap Theeuwes, Daniël van de Bergh en Mirwais Panah van het St. Elisabeth zich van hun beste kant laten zien. Zij hebben bewezen een origineel en smaakvol driegangenmenu te kunnen maken.

Menu

De vakjury onder leiding van meesterkok Sjaak Jobse wees het St. Elisabeth als winnaar aan. De koks serveerden als voorgerecht een curry met groenten en kabeljauw. Het hoofdgerecht bestond uit gelakt buikspek met honing, mosterd en tijm, een kalfsoester, frisse groenten, krokante aardappels en een soja sesam jus. Als nagerecht serveerden ze een yoghurt-bramenijs, rijstmousse, vanillecrème, bramengel, witte chocoladepoeder en gemarineerde bramen. Het winnende hoofdgerecht wordt opgenomen in het assortiment van Distrivers.

De ziekenhuiskoks Jaap Theeuwes, Daniël van de Bergh, Mirwais Panahm (vlnr) zijn blij met de onderscheiding.

Pierre Wind

De wedstrijd werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door Distrivers. Topkok Pierre Wind, die al sinds het begin bij deze wedstrijd is betrokken en zich inzet voor goede maaltijden in de zorg, was wederom presentator. Met de wedstrijd wil voedingsmiddelenleverancier Distrivers zorginstellingen en ziekenhuizen van Nederland stimuleren om creatief te zijn met ingrediënten en elke dag een verantwoorde, gezonde en lekkere maaltijd te serveren aan de patiënten.