Informatieavond over Q-koorts

18 maart 2015

Dinsdag 7 april in Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

De Q-koorts-epidemie is voorbij, maar niet voor iedereen. Nog dagelijks worstelen veel mensen met de gevolgen in de vorm van chronische Q-koorts of het Q-koorts Vermoeidheidssyndroom (QVS). Daarom houdt stichting Q-support op 7 april in het Tilburgse Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis een informatieavond voor patiënten en hun naasten, zorgprofessionals en belangstellenden. Aanvang 19.00 uur op de locatie St. Elisabeth, Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg (aula open: 18.45 uur). De gratis toegankelijke avond duurt tot circa 20.30 uur.
 
Tussen 2007 en 2013 zijn naar schatting 100.000 mensen besmet geraakt met Q-koorts. Een deel van hen ondervindt daarvan nog dagelijks de gevolgen. Landelijk zijn ruim 220 patiënten met chronische Q-koorts geregistreerd. Daarnaast kampen minstens 800 mensen met QVS. Die aanhoudende gezondheidsproblemen gaan vaak gepaard met financiële, relationele en psychische problemen. Niet in de laatste plaats omdat patiënten stuiten op een muur van onbegrip door onbekendheid met de gevolgen van Q-koorts. Q-support adviseert en begeleidt mensen met QVS en chronische Q-koorts.

Programma

De informatiebijeenkomst wordt geopend door Annemieke de Groot, directeur Q-support. Zij gaat in op de problematiek rond Q-koorts en de dienstverlening van Q-support. Verder nemen onder andere deel Q-koortsdeskundige Alfons Olde Loohuis, Radboudumc en patiëntenvereniging Q-uestion. Q-koortspatiënten kunnen vragen stellen en zich aanmelden bij Q-support voor advies en begeleiding.

Aanmelden

Aanmelden voor deze informatieavond via aanmelden@q-support.nu of rechtstreeks bij Q-support: t. 073 6100 010. Voor meer informatie: www.q-support.nu.