Hyacintenactie levert flink bedrag op

17 februari 2015

De hyacintenactie op locatie ETZ Elisabeth heeft iets meer dan duizend euro opgeleverd. Zorgmedewerkers en vrijwilligers verkochten op één dag ruim driehonderd bosjes hyacinten om jongvolwassenen met kanker te steunen. Met de opbrengst wordt de zorg aan deze groep verbeterd.

Eind januari werd in de hoofdgang van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis bosjes hyacinten verkocht voor drie euro. Dit leverde exact €1041,30 op. De stichtingNationaal AYA Expertise Platform hield de actie in meerdere ziekenhuizen in Nederland. De totale opbrengst van de 'HAYAcintenactie' bedraagt bijna tienduizend euro. Het bedrag gaat volledig naar betere zorg, onderzoek en onderwijs met betrekking tot kanker op jonge leeftijd.

2.500 jongvolwassenen

AYA staat voor Adolescent & Young Adult; jongvolwassenen met kanker in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. Jaarlijks krijgen 2.500 jongvolwassenen in Nederland de diagnose kanker. Deze groep zit met specifieke problemen en vragen. Het AYA Platform wil meer bekendheid en herkenning, betere informatievoorziening, mensgerichte zorg en toegesneden wetenschappelijk onderzoek voor mensen met kanker in deze leeftijdscategorie.