Parkeertaxi voor patiënten Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

19 januari 2015

Het is een extra service voor patiënten en bezoekers van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Vanaf vandaag brengt een Parkeertaxi patiënten van het bezoekersparkeerterrein naar de hoofdingang van de locatie St. Elisabeth.

De eerste patiënten en bezoekers maakten vanochtend al gelijk gebruik van de Parkeertaxi van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.Patiënten en bezoekers kunnen gratis gebruik maken van de Parkeertaxi. “Deze unieke haal- en brengservice is voor oudere patiënten en patiënten die slecht ter been zijn een uitkomst. We doen dit als extra service voor alle patiënten en bezoekers”, vertelt Eline Vermeulen, hoofd Hotelservices. “We hebben een groot parkeerterrein en we kunnen het op deze wijze kleiner maken. Na het bezoek aan het ziekenhuis stappen patiënten weer in bij de hoofdingang en brengt de Parkeertaxi ze terug naar hun auto."

Gastvrouwen

De Parkeertaxi rijdt van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur op het parkeerterrein. Het ziekenhuis zet een grote, elektrische golfkar in om de patiënten te vervoeren. Er zijn geen vaste opstapplaatsen, de golfkar rijdt telkens dezelfde route. Patiënten kunnen instappen als het wagentje langskomt. De taxi heeft plek voor maximaal zes personen. Patiënten en bezoekers worden bij de hoofdingang opgevangen door een gastvrouw die hun eventueel verder kan begeleiden. De Parkeertaxi wordt bestuurd door vrijwilligers.