Hyacintenactie voor jonge mensen met kanker

16 januari 2015

Je bent in de bloei van je leven als je opeens het verschrikkelijke nieuws krijgt: je hebt kanker. Jaarlijks krijgen circa 2.500 jongvolwassenen in Nederland dit te horen. Het Nationaal AYA Expertise Platform houdt vrijdag 23 januari een HAYAcintenactie om mensen hier bewust van te maken. De stichting verkoopt dan bosjes hyacinten op de locatie St. Elisabeth van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

De bloemen zijn te koop van 10.00 uur tot 18.00 uur in de hoofdgang van de locatie St. Elisabeth. Een bosje hyacinten kost 3 euro. Door bloemen te kopen, steunt u jonge mensen met kanker. De opbrengst gaat volledig naar betere zorg, onderzoek en onderwijs met betrekking tot kanker op jonge leeftijd.

AYA

AYA staat voor Adolescent & Young Adult; jongvolwassenen met kanker in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. AYA’s met kanker hebben specifieke problemen en vragen, zoals over opleiding, werk, emoties, aangaan van relaties of seksualiteit. De stichting heeft een AYA4 community opgezet zodat lotgenoten over deze onderwerpen kunnen praten en hun verhaal kwijt kunnen.

Het AYA Platform wil meer bekendheid en herkenning, betere informatievoorziening, mensgerichte zorg en toegesneden wetenschappelijk onderzoek voor mensen met kanker in deze leeftijdscategorie.

Zie voor meer informatie: www.aya4net.nl.