Wereldkankerdag 2021


Van: 4 februari 2021 - 00:00
Tot: 4 februari 2021 - 00:00

Op deze pagina vind je binnenkort alle activiteiten van de Wereldkankerdag van het ETZ, die dit jaar online plaats gaat vinden.

 

 

Over Wereldkankerdaglogo wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én voor hun naasten of nabestaanden - te onderstrepen. 

In Nederland spannen vele organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten de zorg, begeleiding en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben. Rond Wereldkankerdag brengen zij dit aanbod onder de aandacht.

www.wereldkankerdag.nl

Campagne 'kanker wacht niet'

Met deze campagne roepen diverse patiëntenorganisaties op om bij klachten of zorgen vooral contact met de (huis)arts te blijven opnemen. Een belangrijke boodschap, want sinds het begin van de coronacrisis zijn veel diagnoses (te) laat gesteld omdat mensen de zorg mijden uit angst voor besmetting of omdat zij denken dat de arts geen tijd heeft. Kijk voor meer info op www.kankerwachtniet.nl.