Themabijeenkomst voeding en eetgedrag na bariatrische chirurgie

Locatie: ETZ TweeSteden

Van: 7 juni 2018 - 19:00
Tot: 7 juni 2018 - 20:30

Op donderdag 7 juni organiseert het Obesitas Centrum een themabijeenkomst van 19.00 tot 20.30 uur in het Auditorium, locatie ETZ TweeSteden. De bijeenkomst is bedoeld voor patiënten van het Obesitas Centrum en eventueel hun partner. Als je op de wachtlijst staat voor de bariatrische operatie, ben je ook van harte welkom!

Gezamenlijk staan we stil bij het onderwerp voeding en eetgedrag na bariatrische chirurgie; wat betekent een operatie voor je eetgewoonten? Wat gaat makkelijk, wat zijn valkuilen? Wat helpt om gezond te blijven eten, ook als de operatie alweer een aantal jaren achter je ligt?

Hoe ziet het programma er uit?

Een klinisch psycholoog en een van de diëtisten van het team staan stil bij verschillende eetstijlen. Denk hierbij aan een emotiegerichte eetstijl of een eetstijl waarbij je moeilijk weerstand kan bieden aan ongezonde voeding. Verder wordt gesproken over een gevoel van trek, dat bij veel mensen enige tijd na de operatie weer terug komt.

Hoe kun je dit gevoel verdragen terwijl je wèl vast blijft houden aan een gezond eetpatroon? Een ander belangrijk onderdeel van het programma zal gaan over keuzes: welke voedingskeuzes maak je die passen bij een gezonde leefstijl? Uiteraard is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te raken.

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je dan voor 1 juni aan via bariatrie@etz.nl. Graag vermelden of je alleen komt of met partner i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen.