Themabijeenkomst slokdarmkanker - Samen komen we verder

Locatie: ETZ TweeSteden

Van: 15 november 2019 - 16:00
Tot: 15 november 2019 - 19:00

Op 15 november 2019 organiseert het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) op locatie ETZ TweeSteden een bijeenkomst voor patiënten en hun naasten die een behandeling (hebben) ondergaan in verband met slokdarmkanker.

De behandeling van slokdarmkanker is intensief, kent moeilijke en onzekere periodes en verandert bovendien door nieuwe ontwikkelingen constant. Ook na alle zware behandelingen in het ziekenhuis komt er nog veel op patiënten en hun naasten af. Het ETZ in Tilburg is één van de grotere centra in Nederland voor de behandeling van slokdarmkanker.

Met het hele team willen wij u uitnodigen om met verschillende sprekers de nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van slokdarmkanker te bekijken. We bespreken bijvoorbeeld voeding en bewegen voor en na een operatie. Verder hebben we het over de nieuwe ontwikkelingen in het herstel van patiënten na de diagnose en behandeling van kanker.

Nieuwe studies proberen te achterhalen welke positieve effecten muziek heeft op het herstel na de operatie. Een onderzoeker uit het Erasmus MC met wie het ETZ samenwerkt, legt dat uit.

SPKSNa afloop van de bijeenkomst is het mogelijk om na te praten met een hapje en een drankje. Het hele team betrokken bij de behandeling van slokdarmkanker zal aanwezig zijn. Wij maken graag van de gelegenheid gebruik om eventuele vragen, opmerkingen en suggesties met u te bespreken. Op de informatiemarkt vindt u onder andere informatie over de Stichting voor patiënten met kanker aan het spijsverteringskanaal (SPKS).

Informatie en aanmelden

Wanneer: 15 november 2019
16.30 - 19.00 uur, inloop vanaf 16.00 uur
Locatie: ETZ TweeSteden, Dr. Deelenlaan 5, Tilburg, Auditorium, 1e verdieping
Doelgroep: (Oud)patiënten met slokdarmkanker, familie en naasten
Kosten: Gratis
Informatie: upperGI@etz.nl
Aanmelden: U kunt zich aanmelden via http://bit.ly/2kr6Gvq of door een e-mail te sturen naar: upperGI@etz.nl of telefonisch contact op te nemen via (013) 221 29 25.

Programma

Programma themabijeenkomst slokdarmkanker ETZ

Wij hopen u te zien op 15 november 2019.

Met vriendelijke groet,
Robert Matthijsen, chirurg
Joos Heisterkamp, chirurg
Ingrid Martijnse, chirurg
Walther Jansen, physician assistant