Themabijeenkomst Obesitas Centrum


Van: 6 juni 2019 - 19:00
Tot: 6 juni 2019 - 20:30

Op donderdagavond 6 juni van 19.00 tot 20.30 uur organiseert het Obesitas Centrum van het ETZ een themabijeenkomst in het Auditorium, locatie ETZ TweeSteden.

De bijeenkomst is bedoeld voor patiënten van het Obesitas Centrum en eventueel hun partner. Als je op de wachtlijst staat voor de bariatrische operatie, ben je ook van harte welkom. Samen staan we stil bij het onderwerp ‘huid en contourherstellende chirurgie’; Wat kan het voor jezelf betekenen als je veel overtollig huid hebt? Hoe ga je hier mee om? En wat zijn de operatieve mogelijkheden?

Hoe ziet het programma eruit?

Een psycholoog en een plastisch chirurg vertellen over de gevolgen en behandeling van overtollige huid. Patiënten ervaren vaak veel functionele klachten bijvoorbeeld tijdens arbeid en sporten. Je kunt hierdoor onzeker zijn in het contact met anderen, maar je kunt ook vermijdend zijn ten aanzien van sociale situaties. Een zekere mate van onzekerheid is normaal. Je kunt je echter zó onzeker voelen dat het invloed heeft op je stemming en sociale relaties. De psycholoog kan je leren omgaan met de gevolgen voor je stemming en mogelijk vermijdingsgedrag.

De plastisch chirurg vertelt over de mogelijkheden van contourherstellende chirurgie. Wat precies de mogelijkheden zijn, is per individu verschillend. Om je een beeld te geven wat er met plastische chirurgie mogelijk is, worden oplossingsmogelijkheden voor diverse ‘probleemgebieden’ getoond.
Een ervaringsdeskundige blikt terug op zijn eigen veranderingsproces en contourherstellende chirurgie. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te raken.

Deelnemen?

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je dan voor 3 juni 2019 aan via bariatrie@etz.nl. Graag vermelden of je alleen komt of met partner in verband met het aantal beschikbare plaatsen.

Bij grote belangstelling wordt deze bijeenkomst mogelijk nog een keer in het najaar gepland.