Symposium Gamma Knife Centrum


Van: 24 januari 2020 - 08:30
Tot: 24 januari 2020 - 17:00

Het Gamma Knife Centrum houdt vrijdag 24 januari 2020 van 08.30 tot 17.00 uur in LocHal Tilburg een groot symposium ter gelegenheid van de 10.000ste behandeling met het Gamma Knife in het ETZ.

Tijdens dit symposium wordt ingegaan op de technische aspecten van het Gamma Knife en hoe het Gamma Knife complementair kan zijn aan andere toestellen voor radiochirurgie. Tevens wordt aandacht besteed aan de dosis die terechtkomt in het normale hersenweefsel en de gevolgen hiervan voor het cognitief functioneren.

Ook wordt een aantal controversiële punten besproken, zoals het wel of niet behandelen van  arterioveneuze malformaties na de Aruba studie; de toenemende indicaties voor functionele Gamma Knife radiochirurgie, radiochirurgie bij patiënten met multipele hersenmetastasen, de houdbaarheid van Evidence Based Medicine en Experiment Topzorg van ZonMw.

Beleidsmakers van de overheid en zorgverzekeraars worden uitgenodigd om hun visie te delen over prijssetting en hoe de radiochirurgische/radiotherapeutische zorg in de toekomst kan worden gewaarborgd. 

Informatie

Datum: vrijdag 24 januari 2020
Tijd: 8.30 - 17.00 uur
Locatie: LocHal Tilburg
Deelname is gratis.

Accreditatie is aangevraagd voor radiotherapeuten (NVRO), neurochirurgen (NVvN), neurologen (NVN), anesthesiologen (NVA), KNO-artsen (KNO), longartsen (NVALT), internisten (NIV), fysici (NVKF). 

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar Anja Visser: aj.visser@etz.nl.

Gamma Knife