Lean symposium 2018

Locatie: ETZ Elisabeth

Van: 27 september 2018 - 09:00
Tot: 27 september 2018 - 17:00

Het jaarlijkse Lean symposium in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) vindt dit jaar plaats op donderdag 27 september 2018. Dit jaar is het thema: Follow the drumbeat! Ritme en flow zijn onlosmakelijk verbonden met Lean. Verschillende vraagstukken rondom het ritme van de patiënt komen hierbij aan bod. Daarbij kun je denken aan: Hoe ontdek je een ritme & flow? Waar bestaat een ritme uit? Hoe creëer je verandering in ritme?

Spreker en corporate antropoloog Jitske Kramer gaat u interactief inspireren over ritme op strategisch, leidinggevend en praktisch niveau. Ritme is centraal, hoe kunnen mensen het ritme in de organisatie laten aansluiten op de patiënt? Naast Jitske Kramer mogen we met veel enthousiasme de tweede hoofdspreker bekend maken: Lucien Engelen. 

Lucien Engelen is oprichter van het Radboud REshape Center en sinds 2007 adviseur van de Raad van Bestuur van het Radboud Universitair Medisch Centrum. Vanuit deze rol voelt hij zich het meest ‘thuis’ op het snijvlak van technologie en vergroten van de zelfredzaamheid van patiënten. Middels technologie is de patiënt in staat meer regie te nemen over zijn eigen zorgproces. Het ritme van de patiënt zal hiermee drastisch veranderen.

Naast de hoofdspreker zijn er drie parallelsessies waarin sprekers uit de zorg en het bedrijfsleven hun kennis en ervaringen graag willen delen. De parallelsessies gaan in op leiderschap, ervaringen van de patiënt/klant en het tastbaar maken van tools.

Het Lean Symposium is zowel geschikt voor beginners als voor ervaren of gevorderden binnen de Lean-toepassingen. Dit komt ook terug in de keuzes voor de parallelsessies. Ben je klaar voor the drumbeat?!

Programma

Bekijk het programma in het programmaboekje van het Lean symposium (pdf, 828 kB).

Aanmelden

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via deze website. Let op: er geldt een maximum aantal deelnemers voor het symposium en de parallelsessies. Dus meld je snel aan voor dit inspirerende symposium. 

Wil je meer informatie? Mail dan naar lean@etz.nl.