Informatieavond 'Samen beslissen met je arts. Hoe doe je dat?'

Locatie: ETZ TweeSteden

Van: 7 februari 2018 - 19:00
Tot: 7 februari 2018 - 21:00

Als patiënt in het ziekenhuis krijg je te maken met informatie, opties en keuzemogelijkheden, met voor- en nadelen van behandelingen en uiteindelijk met beslissingen (wel of niet behandelen, en welke behandeling dan). Je kunt in dit beslissingsproces als patiënt vaak meer doen dan je zelf denkt.

Jouw rol in je eigen zorgproces kun je voor een groot deel zelf vormgeven. Wil je weten hoe je dit kunt doen? Dan ben je van harte welkom bij de bijeenkomst voor patiënten over ‘Samen beslissen met je arts’.

Informatieavond Samen beslissen met je arts

Bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over hoe je samen met je arts afwegingen kunt maken en beslissingen kunt nemen;

  • Je krijgt inzicht in hoe je je eigen rol in jouw zorg- en/ of genezingsproces kunt vergroten.
  • Je weet wat voor vragen je kunt stellen aan je behandelaar/arts om een goede beslissing te kunnen nemen.
  • Je krijgt concrete tips die je helpen een gesprek met de arts goed voor te bereiden.

Twee mensen met ruime ervaring als patiënt in een ziekenhuis vertellen wat voor hen belangrijk is in het proces van samen beslissen en wat wel of juist niet goed werkt. Wat hebben zij gedaan om hun rol in hun zorgproces te vergroten? Wat hebben ze hierin gemist en wat hadden zij, achteraf gezien, anders willen doen? Hoe weegt kwaliteit van leven mee in het nemen van besluiten? Hierna komen de 
ervaringen, vragen en tips van de deelnemers aan bod. In kleine groepjes worden vragen en stellingen uitgewisseld. We sluiten de bijeenkomst af met een terugkoppeling hiervan. Je gaat naar huis met veel tips en informatie die je kan helpen om samen met je arts te beslissen. 

Kun je niet naar een bijeenkomst komen, maar ben je wel geïnteresseerd in het onderwerp en informatie daarover, dan kun je dit bij inschrijving aangeven. Je krijgt dan via je email-adres toegang tot informatiemateriaal en filmpjes.

Aanmelden

In verband met het aantal beschikbare plaatsen, graag aanmelden via: patientenpanel@etz.nl