Hart&Vaatcafé over hartklachten bij vrouwen

Locatie: ETZ TweeSteden

Van: 21 februari 2018 - 19:00
Tot: 21 februari 2018 - 21:00

Samen met onderzoekers van Tilburg University organiseert de zorgeenheid Cardiologie van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) het tweede Hart&Vaatcafé. Het thema is 'Hartklachten bij vrouwen'

Het thema van avond is uw zorg rondom aanhoudende hartklachten. U heeft in de afgelopen periode de polikliniek Cardiologie bezocht en wellicht een hartkatheterisatie ondergaan waarbij met een nieuwe techniek gekeken is naar de functie van de kleine bloedvaatjes van de hartspier. Een functiestoornis van de kleine bloedvaatjes van de hartspier wordt Microvasculaire Coronaire Dysfunctie (MCD) genoemd.

MCD kan zorgen voor onder andere pijnklachten op de borst, benauwdheid en vermoeidheid. Er is nog niet veel bekend over de rol van MCD. De focus van de avond ligt bij uw ervaringen als patiënt met deze klachten. Tijdens de bijeenkomst geven zorgprofessionals zoals de cardioloog, onderzoekers vanuit Tilburg University en ervaringsdeskundigen, een toelichting op hartklachten bij vrouwen en MCD. 

Vervolgens zullen we interactief met elkaar in gesprek gaan en is er gelegenheid om tips en ervaringen met elkaar te delen. Heeft u vragen die u beantwoord wil hebben tijdens deze avond? Dan kunt u dit bij de aanmelding doorgeven. 

Informatie

Datum: Woensdag 21 februari 2018 
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
Locatie: Auditorium ETZ TweeSteden (1e etage)
Dr. Deelenlaan 5, 5042 AD Tilburg
De toegang tot het Hart&Vaatcafé is gratis, u dient zich wel hiervoor aan te melden.

Aanmelden?

Stuur een e-mail naar vrouwenhart@etz.nl. Vermeld hierin:

  • voor- en achternaam
  • het aantal personen (maximaal 2 personen)
  • adres, woonplaats en telefoonnummer
  • e-mailadres
  • eventuele vragen die u heeft die u graag beantwoord zou willen hebben

Wilt u voordien meer informatie? Bel dan met 06-51341749.