Cursus babymassage

Locatie: Bergland Kliniek

Van: 5 oktober 2016 - 11:00
Tot: 5 oktober 2016 - 13:00

Massages hebben een positieve uitwerking op alle lichaamsfuncties van je kindje. Het is één van de manieren om aandacht en liefde te geven. Hiermee geef je vertrouwen aan je kindje en een gevoel van eigenwaarde. Het is gebleken dat baby's de massages heerlijk vinden.

De huid omhult ons en is ons vroegste en gevoeligste orgaan. Het zintuig van de tast is direct verbonden met de huid en is de oorsprong van alle waarnemingen. Lichaamstaal is de taal van je kindje. Door massage worden hormonen geproduceerd. Deze spelen een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en geborgenheid. Het bevordert de veilige hechting, wat belangrijk is voor een evenwichtig functioneren in het verdere leven.

Babymassage is geschikt voor kindjes vanaf ongeveer 6 weken tot de kruipleeftijd. Er is geen speciale kennis voor nodig, iedere ouder/verzorger kan het leren! De cursus wordt gegeven door Livive-verpleegkundigen Barbéra Muurmans en Charlotte Limpens-Robben.

Kosten

90 euro voor 4 lessen (inclusief: koffie/thee, reader en een verrassing). Aanmelden kan tot twee weken voor aanvang van de cursus via babymassage@livive.nl.