Café Brein in Tilburg 2 september 2021


Van: 2 september 2021 - 19:30
Tot: 2 september 2021 - 21:30

Café BreinWat een bijzondere periode om op terug te kijken. Door de uitbraak van corona leek de wereld deels stil te staan. Locaties gingen dicht, sociale contacten werden beperkt en activiteiten konden geen doorgang vinden. Zo ook voor de doelgroep waar wij ons voor in zetten, mensen met NAH en hun naasten.

Door het jaar heen organiseren we normaliter verschillende Café Brein bijeenkomsten voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel, hun naastbetrokkenen, mantelzorgers en hulpverleners. Deze avonden staan in het teken van ontspanning en ontmoeting, een plek waar je niet hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Er wordt bij de Café Brein bijeenkomsten steeds een wisselend thema besproken op het gebied van NAH. Daarnaast is het tijdens deze bijeenkomsten mogelijk om informatie te ontvangen over allerlei NAH-gerelateerde onderwerpen en je vragen te stellen.

De afgelopen periode konden deze fysieke activiteiten helaas geen doorgang vinden. Dit nodigde ons tegelijkertijd uit om te kijken naar alternatieve ideeën om toch informatie met elkaar te delen. Dit heeft geresulteerd in een interview met NAH-ervaringsdeskundige Kirsten de Jong: https://youtu.be/OW0Al8N_ab0  Luister mee naar haar verhaal en de wijze waarop zij haar ervaring inzet voor haar huidige werk.

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.

Kirsten vertelt over haar eigen ervaring als getroffene én op welke wijze zij uit deze ervaring kan putten in haar werk voor het Hersenletselnetwerk Midden-Brabant. Als eerste contactpersoon staat zij mensen met NAH, hun naasten en zorgprofessionals te woord die contact opnemen met Breinlijn Midden-Brabant. Dit is het gratis (landelijk) loket waar je terecht kunt met alle vragen over hersenletsel.
Tijdens deze gesprekken kan zij putten uit het diverse aanbod in onze regio (zie sociale kaart) voor ondersteuning van mensen met NAH en hun naasten. Ook kan ze waar nodig afstemmen met het team aan professionals dat áchter Breinlijn staat, het kernteam Breinlijn.

Het interview met Kirsten is gemaakt in opdracht van Café Brein en de NAH-avonden.  Het is afgenomen door één van deze bevlogen professionals, Yvonne van den Meijdenberg. Namens Expertisecentrum Familiezorg participeert zij in het Kernteam Breinlijn en is ze medeorganisator van de NAH-avonden.

Nu het de betere kant op gaat en er steeds meer versoepeld kan gaan worden, gaan we er vanuit dat de bijeenkomsten van Café Brein op 2 september en 11 november gewoon doorgang kunnen vinden. We hopen jou dan weer fysiek te mogen ontmoeten. En mocht je met vragen zitten, als getroffene van NAH, naaste of professional, neem dan zeker contact met ons op via Breinlijn: Breinlijn of 085 225 02 44.

Meer informatie

  • MEE regio Tilburg, Annelies van der Laan, tel. (013) 542 41 00.
  • Thebe Thuisbegeleiding, Gerda Oostenrijk, tel. (06) 1364 5204.

Kijk ook op onze website!

Locatie

Café Brein vindt plaats in Multifunctioneel Centrum “de Poorten”, Hasseltstraat 194,  5046 LP Tilburg. Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen zonder aanmelding binnenlopen.
De toegang is gratis. Café Brein begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.

Café Brein wordt mede mogelijk gemaakt door het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

Volgende data Café Brein in 2021

  • donderdag 2 september
  • donderdag 11 november