Café Brein: lotgenotencontact voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel


Van: 15 maart 2018 - 19:30
Tot: 15 maart 2018 - 21:30

Café BreinCafé Brein is het trefpunt voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), hun naasten, hulpverleners en andere belangstellenden. 

Bij mensen met NAH is sprake van een hersenbeschadiging door bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, hersenkneuzing, ongeval of hersentumor. Bij Café Brein staat altijd een gespreksonderwerp centraal, waarbij ruimte is voor vragen en discussie. Dit alles in een gezellige en ontspannen sfeer.

Thema: presentatie boek ‘Mama, waarom moest ik vallen?

In dit boek beschrijft Walter hoe zijn leven is verlopen nadat het op achtjarige leeftijd in één klap veranderde. Hij schrijft over de stappen die hij heeft moeten zetten om te komen waar hij nu is. Over de moed en de wilskracht die hij had, over zijn gedrevenheid die niet altijd door iedereen werd begrepen. Over de dingen die hij allemaal weer heeft bereikt, maar ook over de keren dat hij zijn hoofd stootte omdat niet alles meer bereikbaar bleek te zijn.

Ook over zijn onzekerheid en over het ‘er zo graag bij willen horen’. Over de pijnlijke vooroordelen in deze harde wereld. En over de ‘littekens’ die altijd zullen blijven. Niet Aangeboren Hersenletsel, onzichtbaar groot. De zichtbare beschadigingen zijn langzaam weggeëbd, maar het onzichtbare zal altijd deel van hem uitmaken.

Gastspreker: Walter van Geffen, schrijver en ervaringsdeskundige.

Locatie

Café Brein vindt plaats in Multifunctioneel Centrum “de Poorten”, Hasseltstraat 194,  5046 LP Tilburg. Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen zonder aanmelding binnenlopen.
De toegang is gratis. Café Brein begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur.

Café Brein wordt mede mogelijk gemaakt door het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

Meer informatie

  • MEE regio Tilburg, Annelies van der Laan, tel. (013) 542 41 00.
  • Thebe Thuisbegeleiding, Gerda Oostenrijk, tel. (06) 1364 5204.
  • GGZ Breburg, Yvonne Maas, tel. (088) 016 24 00

Volgende data Café Brein

  • Donderdag 24 mei 2018
  • Donderdag 27 september 2018
  • Donderdag 22 november 2018