Zelf bloeddruk, gewicht en hartslag meten in de zelfmeetkiosk

Als u een afspraak heeft op de polikliniek van:

  • Interne geneeskunde;
  • Cardiologie;
  • Neurologie;
  • Pre Operatieve Screening.

Dan vragen we u om voorafgaand (minstens 15 minuten van tevoren) zelf uw bloeddruk, gewicht en hartslag te meten in het ziekenhuis. Door uw lengte in te voeren wordt ook het BMI berekend. U kunt uw lengte eventueel ter plekke meten bij de meetlat. De metingen duren ongeveer 5 minuten.

Bekijk hieronder hoe meten op de Zelfmeetkiosk in zijn werk gaat:

Voorkom gehaast meten

Probeer te voorkomen dat u gehaast metingen moet verrichten op de Zelfmeetkiosk. Dit kan van invloed zijn op de metingen, bijvoorbeeld door een hogere hartslag. Zorg ervoor dat u ruim op tijd aanwezig bent en kom minstens 15 minuten voor uw afspraak langs bij de Zelfmeetkiosk. Dat geeft rust en betrouwbare meetresultaten.

Waar vind ik de zelfmeetkiosk?

Op locatie Elisabeth volgt u route 15 naar de zelfmeetkiosken.

Wat moet ik meenemen?

U start de meting door uw patiëntpas te scannen in de kiosk. 

Waar moet ik op letten met mijn kleding?

Om de meting zo makkelijker te maken, raden we u aan om dunne comfortabele kleding te dragen. Dit helpt om de bloeddrukmeting zo goed mogelijk te laten verlopen. U mag uw schoenen aanhouden. Zowel op de kiosk, als wanneer u uw lengte meet bij de meetlat. 

Wat gebeurt er met de resultaten van de meting?

De resultaten van de meting worden direct uitgeprint en automatisch aan uw patëntdossier toegevoegd. Het kan zijn dat de polikliniek de metingen nog eens uitvoert om de resultaten van de zelfmeetkiosk te checken. Uw arts bespreekt de resultaten tijdens het consult. De meetgegevens worden niet bewaard door de zelfmeetkiosk.

Wat als ik niet zelf wil of kan meten?

Deelname is vrijwillig en als het niet lukt om de metingen uit te voeren is dat ook geen probleem. U kunt doorlopen naar uw afspraak. Op de poliliniek worden de metingen door een medewerker uitgevoerd.

Wat als mijn linkerarm niet geschikt is voor het uitvoeren van de bloeddrukmeting?

Bij de kiosk kunt u alleen links meten. Op het beeldscherm van de kiosk wordt de vraag gesteld of uw linkerarm geschikt is om de bloeddruk te meten. Als uw linkerarm niet geschikt is (bijvoorbeeld vanwege een diabetesmeter, beperking, of andere reden) dan klikt u op ‘nee’ en wordt deze meting overgeslagen. De polikliniekmedewerker neemt de meting over en zal aan uw rechterarm of een ander lichaamsdeel meten.

Heeft u vragen?

Als u nog vragen heeft over de zelfmeetkiosk kunt u deze stellen aan de vrijwilliger bij de zelfmeetkiosk ,of aan de polikliniekmedewerker aan de balie.