Zelf bloeddruk, gewicht en hartslag meten in de zelfmeetkiosk

Als u een afspraak heeft op de polikliniek van:

  • interne geneeskunde;
  • cardiologie;
  • verloskunde,

Dan vragen we u om voorafgaand zelf uw bloeddruk, gewicht en hartslag te meten in het ziekenhuis. Het duurt ongeveer 5 minuten en kan bij onze zelfmeetkiosk. Door zelf een aantal metingen te doen, bent u nog beter voorbereid op uw afspraak. 

Waar vind ik de zelfmeetkiosk?

De zelfmeetkiosk staat op de polikliniek. U kunt dus gewoon de route naar uw afspraak volgen. U start de meting door uw patiëntpas te scannen in de kiosk. 

Resultaten van de meting

De resultaten van de meting worden direct uitgeprint. De gegevens worden nog niet automatisch aan uw dossier gekoppeld. Met het ticket met de resultaten kan de polikliniekmedewerker uw dossier aanvullen. Het kan zijn dat de polikliniek de metingen nog eens uitvoert om de resultaten van de zelfmeetkiosk te checken. Uw arts bespreekt de resultaten tijdens het consult. De meetgegevens worden niet bewaard door de zelfmeetkiosk.

Wat als ik niet zelf wil of kan meten?

Deelname is vrijwillig en als het niet lukt om de metingen uit te voeren is dat ook geen probleem. Er is een polikliniekmedewerker beschikbaar die de metingen zoals gewoonlijk kan uitvoeren.

Heeft u vragen?

Als u nog vragen heeft over de zelfmeetkiosk kunt u deze stellen aan de vrijwilliger bij de kiosk of aan de polikliniekmedewerker aan de balie.