Mijn plichten

Goede informatie geven

Je arts mag van jou verwachten dat je hem informeert over belangrijke zaken die met jouw ziekte of behandeling te maken hebben. Hoe beter je onze hulpverleners informeert, hoe beter we je kunnen helpen met de best passende behandeling.

Identificeren

Denk je eraan om je identiteitsbewijs mee te nemen naar het ziekenhuis? Een geldig identiteitsbewijs is een paspoort of identiteitskaart. Het is volgens de wet verplicht dat je je altijd moet kunnen legitimeren. We kunnen dus van je vragen om je te legitimeren met je identiteitsbewijs als je in ons ziekenhuis bent.

Respect

Naar het ziekenhuis gaan is meestal een spannende gebeurtenis. ETZ garandeert jou dan ook een veilige omgeving. We verwachten van jou dat je onze medewerkers en patiënten met respect behandelt. We treden streng op tegen verbaal of lichamelijk geweld, intimidatie, discriminatie of ander ongewenst gedrag. Van agressie, diefstal, geweld en vernieling doen wij altijd aangifte bij de politie. Ook mogen wij mensen die de integriteit van onze patiënten verstoren de toegang tot ons ziekenhuis ontzeggen. Dit betekent dat we zelfs de behandeling kunnen stopzetten.

Betalen

Goede zorg kost geld. We snappen dat je als patiënt vaak te maken hebt met spanningen. Rekeningen zijn dan wel het laatste waar je aan denkt. Als je een zorgverzekering hebt, dan brengen wij de kosten rechtstreeks in rekening bij de zorgverzekeraar. Je bent als patiënt verantwoordelijk om voor je afspraak in het ETZ na te gaan of je verzekerd bent voor de ziekenhuiszorg.

Bekijk daarom jouw polisvoorwaarden of informeer bij je zorgverzekeraar om problemen te voorkomen. Daarnaast moet je zorgen dat het ziekenhuis beschikt over jouw verzekeringsgegevens. Wil je daarom je verzekeringspas of polisblad meenemen als je naar ons ziekenhuis komt?