ETZ rookvrij

Ieder jaar overlijden 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. In ons ziekenhuis staat gezondheid centraal en willen we dat mensen niet in de verleiding komen een sigaret op te steken. We willen onze kinderen rookvrij zien opgroeien. Daarom sluiten we ons aan bij het landelijke initiatief Rookvrije Generatie en wordt het ETZ vanaf 1 oktober 2022 rookvrij.

Wat betekent dit?

Per 1 oktober 2022 zijn alle ETZ-terreinen rookvrij. Dit betekent dat patiënten, bezoekers en medewerkers vanaf die datum niet meer in de gebouwen en op de terreinen mogen roken. Als ziekenhuis hebben we een voorbeeldfunctie als het gaat om gezond gedrag. Niet alleen richting patiënten, maar ook naar onze bezoekers, medewerkers en de generaties na ons.

Tekst gaat verder onder het filmpje

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.

Wat houdt een rookvrij terrein in?

Een rookvrij terrein houdt in dat op ons hele terrein, van alle ETZ locaties, niet meer gerookt wordt. Dus ook niet op de stoep of voor de ingangen van het gebouw. Iedereen moet onze gebouwen rookvrij kunnen betreden. De nog aanwezige rokersabri’s en andere rookplekken worden weggehaald.

Dit besluit geldt voor alle rookmiddelen. Naast de al langer bestaande rookwaren zoals sigaretten, sigaren, pijpen en pruimtabak, geldt dit ook voor de nieuwere harm-reduction producten zoals e-sigaretten en de iQos.

Wil je stoppen met roken?

We bieden patiënten de mogelijkheid om te stoppen met roken. Wil je daar nu alvast mee beginnen en heb je hier hulp bij nodig, bespreek dit dan met je arts of verpleegkundige of neem contact op met ZoHealthy Leefstijl & Preventie via stoppenmetroken@zohealthy.nl of 0162-247777. De kosten voor de begeleiding die je kiest worden 1 keer per jaar door jouw zorgverzekering vergoed.

Meer informatie

Heb je vragen over ETZ Rookvrij, dan kun je deze stellen via rookvrij@etz.nl.

Meer informatie onder de foto

ETZ sluit zich aan bij het landelijke initiatief Rookvrije Generatie en wordt vanaf 1 oktober 2022 rookvrij.
ETZ sluit zich aan bij het landelijke initiatief Rookvrije Generatie en wordt vanaf 1 oktober 2022 rookvrij.

ETZ rookvrij