Op bezoek

Mag ik in verband met corona nog steeds op bezoek komen?

Ja, dat mag! Het ETZ heeft wel de bezoekregeling aangepast om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk proberen te beperken.

  • Bezoek is welkom als het bezoek per patiënt beperkt wordt tot 1 persoon per dag. Elke dag mag iemand anders op bezoek komen.
  • Tijdens het bezoekmoment mag de bezoeker de kamer niet verlaten. Zo proberen we verspreiding van griepachtige virussen te voorkomen.
  • Bij kinderen die zijn opgenomen mogen twee ouders per kind op bezoek komen.
  • Bezoek is niet welkom als de bezoeker gezondheidsklachten heeft. Denk hierbij aan luchtwegklachten, zoals benauwdheid of hoesten, koorts of griepklachten. In het ETZ liggen over het algemeen kwetsbare patiënten die we zoveel mogelijk willen beschermen.

Operaties en spreekuren

Het ETZ bekijkt per dag of geplande operaties kunnen doorgaan. Wanneer een operatie wordt afgezegd, snappen we dat dit een grote impact heeft voor deze patiënt. Wij zeggen de operaties af om voldoende eenpersoonskamers vrij te houden voor patiënten die in isolatie worden verpleegd. Patiënten voor wie dit geldt, krijgen uiterlijk de dag voor de operatie persoonlijk bericht.
De spreekuren op de polikliniek, afspraken op de poliklinische operatiekamers en Dagbehandeling gaan zoveel mogelijk gewoon door.

Ontwikkelingen gaan snel

De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar snel op. Het beleid van RIVM blijft voor ons het uitgangspunt. Lees hierover meer op de website van het RIVM.


Opname in het ziekenhuis is altijd spannend. Voor de patiënt, maar ook voor een zus, vader, oma en tante. Iemand is weg van huis, van zijn vrienden, familie en huisdier. Tijdens verblijf in ETZ is bezoek van familieleden natuurlijk van harte welkom. Daarom hanteren wij bij ETZ op de meeste afdelingen ruime bezoektijden. Houd wel rekening met de rust die onze patiënten hard nodig hebben. Probeer daarom altijd met maximaal twee mensen naar binnen te gaan.

Vraag gerust de weg

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.
Op bezoek