Vrijwilligerswerk

Onze artsen en verpleegkundigen zijn erin gespecialiseerd om jou de beste behandeling te bieden. Zij zijn de medische experts in het verlenen van buitengewone zorg. Bij het ETZ vinden we dat nog niet voldoende; we willen dat jij je goed voelt in ons ziekenhuis. Daarom bieden onze vrijwilligers opvang, begeleiding en extra service aan jou en je familie.

Zo’n 350 vrijwilligers zijn actief met zeer uiteenlopende taken. Zij helpen het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken. Het geeft een extra dimensie dat zij zich onbetaald en zonder druk van buitenaf inzetten. Voor onze patiënten is de hulp van vrijwilligers van grote betekenis.

Vrijwilligers in het ETZ

Hieronder vind je een greep uit onze vrijwilligersactiviteiten.

Gastvrouwen- en heren in de centrale hal

Gastvrouwen- en heren dragen bij aan een welkom ontvangst van bezoekers in het ETZ. Een ziekenhuisbezoek levert soms praktische vragen op: waar moet ik zijn, hoe kom ik aan een rolstoel, hoe werkt de aanmeldzuil, waar kan ik bellen? Of je nu komt als bezoeker of als patiënt, het is fijn om een aanspreekpunt te hebben voor deze vragen. De gastvrouwen- en heren van het ETZ proberen het bezoek in het ziekenhuis zo probleemloos en aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Een gastvrouw in gesprek met een patiënt in de hoofdingang.Een gastvrouw in gesprek met een patiënt in de hoofdingang

Gastvrouwen- en heren op de polikliniek

Patiënten zijn niet voor hun plezier in het ziekenhuis. Soms lopen spreekuren uit en duurt het wachten lang. Om het polikliniekbezoek zo aangenaam mogelijk te maken, krijgen patiënten tijdens het wachten iets te drinken aangeboden. De gastvrouwen- en heren lopen met een koffiekar rondes op de poliklinieken en bieden een kopje koffie of thee aan. Indien nodig brengen ze patiënten naar een andere polikliniek of terug naar de uitgang.

Vrijwilligers op de verpleegafdelingen

Op veel verpleegafdelingen zijn vrijwilligers werkzaam. Zij bieden patiënten de gelegenheid tot afleiding en ontspanning. Patiënten ontmoeten elkaar in de huiskamer waar de vrijwilliger hen enthousiast ontvangt. In de huiskamer is het mogelijk om samen wat te drinken, een praatje te maken, creatief bezig te zijn of samen te eten. Patiënten die niet van de kamer kunnen, krijgen bezoek van vrijwilligers.

Een vrijwilliger op bezoek bij de patiënt op de verpleegafdeling.
Een vrijwilliger op bezoek bij de patiënt op de verpleegafdeling

Begeleider bij Muziekids

De Guus Meeuwis Muziekids Studio is een ruimte in het ziekenhuis waar zieke kinderen en hun broertjes en zusjes terechtkunnen om muziek te maken. Muziekids zorgt dat kinderen pijn, verdriet en het gemis van thuis even vergeten, en hun verblijf aangenamer wordt. Ook patiënten van verpleegafdelingen, Damast en de kinderen van de Mytylschool zijn welkom.

De vrijwilligers ondersteunen de studioleiders en zijn actief om kinderen te helpen met muziek maken.
Lees meer over de Muziekids Studio: www.muziekids.nl.

Bij Muziekids helpen vrijwilligers kinderen zodat ze even afleiding krijgen van het ziek zijn.
Bij Muziekids helpen vrijwilligers kinderen zodat ze even afleiding krijgen van het ziek zijn

Meer informatie over vrijwilligerswerk?

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk in het ETZ of wil je vrijwilliger worden? Wij kunnen je hulp goed gebruiken! Op deze pagina vind je alle openstaande vacatures.

Neem voor meer informatie contact op met de coördinator vrijwilligerswerk Annelies Claassen (06 82720801) of Will van der Heijden (06 22854034) of via e-mail vrijwilligerswerk@etz.nl.
Je kunt ook het aanmeldformulier invullen.