Guus Meeuwis Muziekids Studio

Wist je dat wij in ons ziekenhuis een heuse muziekstudio hebben waar muziek gemaakt kan worden? De Guus Meeuwis Muziekids Studio is sinds mei 2014 het muzikale hart van locatie ETZ Elisabeth

Guus Meeuwis is onze ambassadeur. In de Muziekids Studio wordt 365 dagen per jaar muziek gemaakt met kinderen die de pech hebben door ziekte of ongeval in het ziekenhuis terecht te komen. Volwassenen, familie en vrienden zijn ook welkom en zonodig wordt muziek aan het bed gemaakt. Iedereen wordt hier blij van! Er wordt gewerkt met drie vaste krachten (studioleider, muziektherapeut) en 14 enthousiaste, muzikale vrijwilligers.

de Guus Meeuwis Muziekids Studio

In de muziekstudio zijn veel muziekinstrumenten aanwezig, waarop iedereen naar believen mag spelen. De Muziekids Studio is een plek in het ziekenhuis waar patiënten ongedwongen plezier kunnen maken, kunnen genieten van muziek maken of beleven en zo pijn en verdriet even kunnen vergeten. 

Muziek geeft troost en helpt herstel

Muziek maken is leuk en geeft troost. Steeds weer blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat muziek een positieve invloed heeft op de hersenen en daarmee op het algehele welbevinden. Dit kan het herstel bespoedigen. Kom gerust eens kijken.

  • Je vindt de Studio door route 86 te volgen.