Medicatie bij opname

Tijdens uw opname in het ziekenhuis wordt uw medicatie verzorgd door de ziekenhuisapotheek. Het team van de ziekenhuisapotheek werkt achter de schermen bij het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis. Ze zorgen ervoor dat u bij opname de benodigde medicatie krijgt.

Daarnaast onderzoeken ze of het gebruik van bepaalde geneesmiddelen veilig is voor u (bv. in combinatie met andere geneesmiddelen). Zij beoordelen voorgeschreven medicatie en adviseren artsen en verpleegkundigen over eventueel nodige wijzigingen. Indien ze meer informatie nodig hebben om een goed advies te kunnen geven, nemen ze contact op met de arts, uw eigen apotheek of komt een apothekersassistente bij u op gesprek.

Controle van uw medicijngebruik

Laat uw huidige medicijngebruik controleren. Hoe? dat leest u hier:

Breng uw medicijnen mee

Als een arts of specialist u geneesmiddelen voorschrijft, is het erg belangrijk dat zij weten welke geneesmiddelen u al gebruikt. Breng daarom altijd een actueel medicatieoverzicht mee van uw apotheek, zowel bij een opname als bij een bezoek aan de polikliniek of Spoedeisende hulp. Het is ook handig dat u de pillendoosjes meeneemt van uw huidige medicijnen. Zo kunnen de artsen met het advies van de ziekenhuisapotheek beter beslissen over uw geneesmiddelen.

Veiligheid en expertise

De buitenwereld gaat steeds kritischer met medicatie om. U vindt het toch ook belangrijk om te kunnen vertrouwen op uw medicatie? U wilt dat uw geneesmiddelen afgestemd zijn op uw individuele situatie, goed werken en veilig zijn. Daarom zorgt de ziekenhuisapotheek voor scholing van artsen, verpleegkundigen en apothekersassistenten en voert ze wetenschappelijk onderzoek uit. Zo kunt u vertrouwen op ons medicatiebeleid. Onze experts zorgen dat alles goed geregeld is.

Recepten bij ontslag

Krijgt u een recept mee als u wordt ontslagen uit het ziekenhuis? Dan kunt u dit direct bij Apotheek ETZ  ophalen.


Veelgestelde vragen

Moet ik geneesmiddelen die ik ophaal bij Apotheek DeLeij zelf betalen?
De kosten van geneesmiddelen die door uw verzekeraar worden vergoed, worden door ons direct aan uw verzekeraar gedeclareerd. U hoeft deze dus niet zelf te betalen. Soms kan het voorkomen dat bepaalde medicijnen, voeding e.d. pas na toestemming van uw verzekeraar vergoed worden. Wij vragen u dan deze medicatie vooruit te betalen. Geneesmiddelen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, moet u uiteraard wel betalen. Dit kan zowel contant als met een pinbetaling.

Kunnen mijn huisarts en eigen apotheek inzien welke medicatie ik bij Apotheek DeLeij ophaal?
Apotheek DeLeij communiceert altijd met andere apotheken om veilig medicatiegebruik te kunnen waarborgen. Bij de apotheken en huisartsen in de regio kunnen uw medicatiegegevens worden opgevraagd. Dit gebeurt alleen indien u daarvoor toestemming heeft gegeven. Indien u geen toestemming geeft, vragen wij u om zelf een actueel medicatieoverzicht mee te nemen. Zo zorgen we met elkaar voor veilig medicatiegebruik.

Kan Apotheek DeLeij zien welke andere medicijnen ik gebruik?
Apotheek DeLeij wisselt medicatiegegevens uit met de meeste huisartsen en apotheken in de regio. Als dit met uw huisarts en/of apotheek niet het geval is, vragen wij u een geprint medicatieoverzicht mee te brengen. De apotheker of apothekersassistent kan ook altijd contact opnemen met uw huisarts of apotheek voor meer informatie. Zo zorgen we met elkaar voor veilig medicatiegebruik.

Hoe gaat Apotheek DeLeij om met mijn gegevens?
Bij de verwerking van uw gegevens wordt te allen tijde gehandeld volgens de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Dit betekent ook dat alle medewerkers geheimhoudingsplicht hebben. Het privacyreglement is hier verkrijgbaar.

Waar kan ik oude medicijnen en gebruikte naalden inleveren?
Oude medicatie en naaldencontainers kunt u inleveren bij de milieustraat of bij uw apotheek van inschrijving. 

Ik wil Apotheek DeLeij graag een compliment geven. Hoe doe ik dat?
Bent u tevreden over onze dienstverlening? Dat horen wij natuurlijk graag, want dan weten we dat we op de goede weg zijn. U kunt uw compliment persoonlijk aan ons laten weten of via het complimentenformulier. U kunt uw waardering over onze zorgverlening ook achterlaten op Zorgkaart Nederland.

Ik heb een klacht over Apotheek DeLeij. Waar kan ik terecht?
Ons streven is om u altijd zo goed mogelijk te helpen en behandelen. Is er iets toch niet helemaal naar wens gegaan, dan horen wij dat graag. Daarmee kunnen wij onze dienstverlening alleen maar verder verbeteren. Wilt u een klacht indienen? Dan verwijzen wij u naar het klachtenformulier (pdf - 171kB)