Veelgestelde vragen actiedag CAO

Op deze pagina vind je antwoorden op de veelgestelde vragen over de deelname van ons ziekenhuis aan de landelijke actiedag rondom de CAO. Mocht jouw vraag er niet bij staan, mail ons dan op communicatie@etz.nl.

Waarom doet ETZ mee aan de actiedag?

Het meedoen aan de landelijke actiedag is een wens van onze medewerkers. We hopen dat de actie snel leidt tot een nieuwe CAO.
 

Wat betekent de actiedag voor mij?

Als je op 20 november een afspraak of operatie hebt, kan deze worden afgezegd. Wij vinden het erg vervelend dat jij als patiënt daar last van heeft. We maken zo snel mogelijk een nieuwe afspraak. Voor spoed kun je altijd bij ons terecht.
 

Gaat mijn afspraak door?

Als je op 20 november een afspraak of operatie heeft, kan deze worden afgezegd. Wij vinden het erg vervelend dat jij als patiënt daar last van hebt. We maken zo snel mogelijk een nieuwe afspraak. Voor spoed kun je altijd bij ons terecht.

Ik heb een afspraak vlak voor of net na de actie. Gaat die door?

Op de andere dagen gaat de zorg gewoon door. Alle patiënten bij wie iets wijzigt, zijn/worden persoonlijk geïnformeerd.

Kan ik bij spoed naar het ETZ komen?

Ja, voor spoed kun je altijd bij ons terecht.

Kan ik op bezoek komen?

Veel afdelingen draaien zondagsdiensten. Ook op die afdelingen kun je tijdens gewone bezoekuren op bezoek komen. 

Wat is een zondagsdienst?

Tijdens een zondagsdienst wordt op een doordeweekse dag gewerkt alsof het weekend is. Er zijn geen geplande, met uitzondering van spoedopnames. Het kan zijn dat ook andere afdelingen onder de uitzondering komen te vallen. Meer informatie over welke afdelingen dat zijn, wordt gegeven zodra dat duidelijk is.

Hoe denkt het ETZ over de actie?

De Raad van Bestuur en het management respecteren het recht van medewerkers om actie te voeren. Wij zijn ons ervan bewust dat deze actiedag gevolgen heeft voor de patiënten, medewerkers en het ziekenhuis. Wij proberen er alles aan te doen om de actiedag voor alle partijen zo goed mogelijk te laten verlopen. En we proberen de hinder voor patiënten, bezoekers en medewerkers zo veel mogelijk te beperken. Alle patiënten die het betreft, zijn of worden persoonlijk geïnformeerd.

Waar kan ik meer informatie over de CAO-onderhandelingen vinden?
Kan ik bloed laten prikken?

De afdeling Bloedafname is open, dus je kunt bloed laten prikken. De afdeling draait wel een zondagsdienst, dus de wachttijd kan langer zijn dan normaal. Als je bloed wilt laten afnemen, kun je beter vóór of na 20 november komen. De prikposten van Diagnostiek Brabant zijn gewoon open.