Chirurgisch Dagcentrum

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 80 40
Openingstijden
ma t/m vrij 7.00-19.00
Route
38

Behandelingen en operaties waarbij korte verpleegkundige nazorg van een dag of enkele uren nodig is, vinden plaats op het Chirurgisch Dagcentrum. Het ETZ heeft in Tilburg zowel op locatie ETZ Elisabeth als ETZ TweeSteden een dagcentrum. Dankzij steeds betere medische technieken en behandelingen vinden veel meer ingrepen plaats zonder overnachting in het ziekenhuis. Wij doen er alles aan om jouw verblijf in het ziekenhuis zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, uiteraard met grote zorgzaamheid en professionaliteit.

De zorg op het dagcentrum is in principe gelijk aan de zorg op een verpleegafdeling. Het grote verschil is dat vrijwel alle patiënten, zodra alles in orde is, na de ingreep op dezelfde dag weer naar huis gaan. Soms verloopt het herstel minder vlot dan verwacht en is het onverantwoord om dezelfde dag nog naar huis te gaan. Dan wordt de patiënt alsnog opgenomen op een van onze verpleegafdelingen.

Behandeling

Op het dagcentrum vinden verschillende behandelingen plaats, zoals operaties en infuusbehandelingen met medicatie. Ook kan het zijn dat je vanuit het dagcentrum voor een operatie naar het operatiecentrum gaat of voor een onderzoek of ingreep naar de afdeling Radiologie.

Specialismen

Je kunt voor verschillende specialismen worden ingestuurd: Anesthesiologie, Chirurgie, Orthopedie, Plastische Chirurgie, KNO, MKA, Gynaecologie, Urologie, Interne Geneeskunde, Longgeneeskunde, Reumatologie, Neurologie, Maag-, Darm en Leverziekten en Oncologie.

Zorgteam

Er staat een team van medisch specialisten, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, zorgassistenten, afdelingsassistenten, secretaresses en stagiaires klaar om jou de beste zorg te geven.

Patiëntenfolders

Informatie over de ingreep of behandeling is te vinden op de pagina van het specialisme waarvoor je behandeld wordt.

Chirurgisch-dagbehandeling.png

Wie werken er op het Chirurgisch Dagcentrum?

  • 1 teamleider 
  • verpleegkundigen 
  • afdelingssecretaresses 
  • helpenden zorg en welzijn 
  • servicemedewerkers
  • leerlingen en stagiaires van verschillende opleidingen.

Doordat het centrum naast de operatiekamers ligt, kunnen artsen en verpleegkundigen de patiënt beter begeleiden gedurende de dag. Het chirurgisch dagcentrum beschikt in totaal over 25 bedden waarvan 5 vierpersoonskamers, één driepersoonskamer en één tweepersoonskamer.