Chirurgisch Dagcentrum (ETZ Elisabeth)

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 80 40
Openingstijden
ma t/m vrij 7.00-20.15
Route
38

Een behandeling in het ziekenhuis wil je het liefst zo kort mogelijk houden. Dankzij steeds betere medische technieken en behandelingen kunnen veel meer ingrepen plaatsvinden zonder overnachting in het ziekenhuis. Deze buitengewone zorg bieden wij aan in het Chirurgisch Dagcentrum. We doen er alles aan om jouw verblijf in het Chirurgisch Dagcentrum zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Het Chirurgisch Dagcentrum is gevestigd op locatie ETZ Elisabeth en is te vinden via route 38 (eerste verdieping).

Folder

Lees meer over een opname op het Chirurgisch Dagcentrum.

Chirurgisch-dagbehandeling.png

Dagbehandeling

De zorg in het Chirurgisch Dagcentrum is in principe gelijk aan de zorg die je op een verpleegafdeling ontvangt. Het grote verschil is dat vrijwel alle patiënten van het Chirurgisch Dagcentrum na de ingreep op dezelfde dag weer naar huis gaan, zodra alles in orde is. Soms verloopt jouw herstel minder vlot dan verwacht. Het is dan onverantwoord om dezelfde dag nog naar huis te gaan. Dan zorgen wij ervoor dat je alsnog wordt opgenomen op een van onze verpleegafdelingen.

Buitengewone zorg

In een patiëntvriendelijke setting staat een perfect op elkaar ingespeeld team van chirurgen, anesthesiologen, verpleegkundigen en medewerkers algemene dienst klaar om jou de beste zorg te geven. In het Chirurgisch Dagcentrum hoef je niet te wachten in een bed op de verpleegafdeling in afwachting van de operatie.

In het centrum worden volwassen patiënten opgenomen vanuit negen verschillende specialismen. Het Chirurgisch Dagcentrum beschikt in totaal over 25 bedden. Er zijn vijf vierpersoonskamers, één driepersoonskamer en één tweepersoonskamer.

Wie werken er op het Chirurgisch Dagcentrum?

  • 1 teamleider 
  • verpleegkundigen 
  • afdelingssecretaresses 
  • helpenden zorg en welzijn 
  • servicemedewerkers
  • leerlingen en stagiaires van verschillende opleidingen.

Doordat het centrum naast de operatiekamers ligt, kunnen artsen en verpleegkundigen de patiënt beter begeleiden gedurende de dag. Het chirurgisch dagcentrum beschikt in totaal over 25 bedden waarvan 5 vierpersoonskamers, één driepersoonskamer en één tweepersoonskamer.