‘Ik kom hier gelukkig niet zo vaak’

Er speelt veel rond de sluiting van de Spoedeisende Hulp (SEH) op locatie ETZ TweeSteden. Toch is daar op donderdagochtend 11.00 uur weinig van te merken in de wachtruimte van de SEH op locatie ETZ Elisabeth. Het is dan nog rustig. In behandelkamer 7 treft bestuurder Gerard van Berlo meneer Henk van Berkel (59) met zijn vrouw.

Snel geholpen

Gerard is benieuwd waarom Henk op de SEH terecht is gekomen en hoe dat is gegaan. “Ik was al een paar dagen duizelig en had hoofdpijn en dat werd steeds erger”, vertelt Henk. “Uiteindelijk heeft mijn huisarts me hierheen gestuurd en werd ik vrij snel geholpen. We zijn hier nu ongeveer twee uur, ik heb verschillende onderzoeken gehad en ik kreeg net te horen dat er niks met mijn hoofd aan de hand is. Daar ben ik erg blij mee.” Zijn vrouw vult aan: “We hebben vanmorgen maar een minuut of vijf hoeven wachten in de wachtruimte en toen was Henk al aan de beurt.”

Gerard van Berlo in Gesprek met Henk van Berkel.Bestuurder Gerard van Berlo in gesprek met Henk van Berkel.

“Mag u nu dan naar huis?”, vraagt Gerard. “Nee, ze gaan nog naar mijn ogen kijken. Daarvoor moet ik naar de poli Oogheelkunde en we zitten nu te wachten totdat ik daar terechtkan. Voor mij is dat wachten niet erg, maar ik kan me voorstellen dat het wel vervelend is als je met erg veel pijn naar het ziekenhuis komt.”

Bloedvlekken

Op de vraag hoe goed Henk het ziekenhuis kent, zegt hij lachend: “Eigenlijk niet zo goed. Ik kom hier niet zo vaak gelukkig.” Gerard legt uit waar het ETZ voor staat: “Wij willen Buitengewoon zijn en aansluiten op de wensen van de patiënt. Is dat bij u gebeurd?” Henk kan dat beamen: “We zijn perfect opgevangen, behandeld en begeleid. Er is goed naar me geluisterd en mijn vrouw mocht ook overal bij zijn. Dat vind ik prettig. Ik kreeg ook duidelijke uitleg bij de onderzoeken.” De vrouw van Henk heeft wel een puntje van kritiek. “Bij het bloedprikken ging het allemaal snel achter elkaar en is er bloed geknoeid op Henks kleren. Efficiënt werken wil niet zeggen dat het ook altijd meteen goed gaat.”

Gerard bedankt Henk en zijn vrouw voor hun openhartigheid. “Ik hoop dat het allemaal goed gaat met u en dat u in goede gezondheid blijft. Ik wens u het beste.”