'MijnETZ biedt veel voordelen'

Het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) is live, en daarmee ook patiëntenportaal MijnETZ en de bijbehorende app MyChart van Epic. Patiënt Margriet van Loon is slechthorend en daarom blij dat ze nu minder vaak hoeft te bellen met het ziekenhuis. Maar ook voor andere patiënten ziet ze veel voordelen.

Ondanks dat nog niet alle functionaliteiten in MijnETZ werken, is Margriet toch enthousiast. “Ik was erg nieuwsgierig naar mijn bloeduitslagen. In MijnETZ staan de uitslagen in een grafiek, zodat ik zelf het verloop in de gaten kan houden. Ook kan ik vragen stellen aan de arts, wat voor mij echt een uitkomst is. Zo ook het maken van afspraken. Het is zo fijn dat ik daar niet meer voor hoef te bellen.”

Margriet ziet ook voordelen voor het milieu. “Nu worden alle uitslagen en afspraken nog per brief verstuurd. Als dat straks niet meer hoeft, scheelt dat natuurlijk enorm in het papiergebruik."

Margriet van Loon

Makkelijk in gebruik

Over de gebruiksvriendelijkheid is Margriet duidelijk: “Een digibeet kan het ook. Het wijst zich allemaal vanzelf. Ik ben in ETZ Waalwijk naar de aanmeldbalie gegaan, waar ik mijn paspoort liet zien. Vervolgens kreeg ik een e-mail met activatiecode. De app kun je heel gemakkelijk downloaden. Het is alleen jammer dat daarin de grafieken niet zichtbaar zijn, dat kan alleen op de computer.”

Margriet: “De veiligheid is goed geregeld. Iedere keer als je de app of computer toegang wilt, krijg je per e-mail een code waarmee je kunt inloggen.”

Goed voorbereid

Margriet ziet MijnETZ helemaal zitten: “Als je zelf je uitslagen kunt bijhouden, kom je beter beslagen ten ijs als je een afspraak met je specialist hebt. Ook hoef je straks misschien wel minder vaak naar het ziekenhuis, zeker als de uitslagen goed zijn.”

Tot slot heeft Margriet nog een pluim voor alle medewerkers: “Ik heb veel respect voor de ETZ-medewerkers die met het nieuwe EPD bezig zijn. Het is een grote verandering, en dat brengt altijd wat onrust met zich mee. Daar kunnen we best wat begrip voor opbrengen met z’n allen.”

Veelgestelde vragen MijnETZ

Veelgestelde vragen MijnETZ

Heb je vragen over patiëntenportaal MijnETZ? Wil je weten wat er nog meer mogelijk is met MijnETZ? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.