"Met de app snel mijn medische gegevens bij de hand"

Al meer dan 13.000 patiënten maken sinds de start van MijnETZ op 3 april gebruik van het patiëntenportaal van het ziekenhuis. Zo ook patiënt Ben van Deursen. Ben reist de hele wereld over. Voor hem is de app van MijnETZ, MyChart, een uitkomst.

Ben van Deursen

"Mocht ik tijdens een van mijn reizen in het ziekenhuis terechtkomen, dan heb ik mijn medische voorgeschiedenis snel bij de hand om de dokter van informatie te voorzien. Ik moet dan wel nog aanspreekbaar zijn, omdat ik uiteraard zelf moet inloggen. Ik slik al jaren bloedverdunners en gebruik daarvoor een programma van de Trombosedienst om mijn bloedwaardes en medicijngebruik bij te houden", vertelt Ben. 

"Het medicijngebruik staat nu ook in MijnETZ. Jammer alleen dat het niet zo overzichtelijk wordt weergegeven. Wel was ik blij verrast om te zien hoe ver mijn onderzoeksuitslagen teruggingen; de oudste stamt uit 1987!" 

Nog niet volledig

"Uiteraard is het zo dat helaas nog niet alles in het systeem geladen is, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Bij de laboratoriumuitslagen staat een normwaarde aangegeven zodat je als patiënt enigszins kunt zien hoe jouw uitslag in relatie met de norm is. Voor de overige uitslagen kan het zijn dat de uitslag voor een leek moeilijk te begrijpen is. Een puntje van aandacht voor de specialisten is om te zorgen dat de informatie in MijnETZ voor de patiënt duidelijke taal wordt neergeschreven. Dan kan de patiënt echt als gesprekspartner in de spreekkamer optreden."

Andere bevindingen over MijnETZ

'MijnETZ biedt veel voordelen'

Het EPD is live, en daarmee ook patiëntenportaal MijnETZ. Margriet van Loon is enthousiast over MijnETZ en ziet voor alle patiënten veel voordelen.

Meer over MijnETZ

MijnETZ logo: patiëntenportaal

MijnETZ

MijnETZ geeft je toegang tot je medische dossier in ons ziekenhuis. Je kunt met het portaal op een veilige manier zelf afspraken maken of je uitslagen bekijken.

Patiënt en partner kijken in MijnETZ

Veelgestelde vragen MijnETZ

Heb je vragen over patiëntenportaal MijnETZ? Wil je weten wat er nog meer mogelijk is met MijnETZ? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.