‘Ik was net een baby van een week oud die niets zelf kon’

Bibi Bakker (25) is traumapatiënt. Zes jaar geleden liep ze zwaar traumatisch letsel op door een ongeval op de snelweg. Bibi vertelt haar indrukwekkende verhaal.Onderweg naar school stuiten Bibi en haar vriendin op een file op de A67.  Een vrachtwagenchauffeur merkt de file niet op, waardoor hij met hoge snelheid op de auto van Bibi en haar vriendin inrijdt. Bibi raakt bekneld tussen twee vrachtwagens. Vanaf dat moment is haar leven plotseling veranderd. “Ik was vlak na het ongeval nog volledig bij bewustzijn en aanspreekbaar, maar ik kan me bijna niets ervan herinneren."

Bibi wordt naar het traumacentrum in het ETZ gebracht en meteen geopereerd. Bibi wordt na een geslaagde operatie een periode in slaap gehouden op de Intensive Care om haar herstel te bevorderen. 
Als ze wakker wordt, start een periode van lang revalideren, waar ze tot op de dag van vandaag dagelijks mee bezig is. “Ik kon helemaal niks meer; ik had overal hulp bij nodig. Ik lag in bed en dat was het. Ik was net een baby van een week oud die niets zelf kon. Ik moest alles opnieuw leren.”

Doorzetter

“We zijn inmiddels zes jaar verder en het gaat goed met me”, zegt Bibi. “Met ups en downs hoor. Ik moet nog steeds leren om dan niet te veel te willen doen. Maar ik wil door met mijn herstel!”, glimlacht Bibi.

Elke dag realiseert Bibi zich hoeveel geluk ze heeft gehad. “Ik ben zo blij dat ik naar het traumacentrum in Tilburg ben gebracht, anders had ik niet meer geleefd.” Bibi hoopt door haar ervaring te delen een inspiratie te zijn voor andere traumapatiënten. “Ik heb één motto: als je doorzet, dan kom je heel ver."

In dit gedeelte bevindt zich een video. Die is niet zichtbaar omdat de cookies (nog) niet zijn geaccepteerd. Bekijk ons cookiebeleid.