Peri-anale fistel

Een peri-anale fistel (fistel bij de anus) is een nieuw ontstaan gangetje tussen het anale kanaal en de huid rondom de anus. In het ETZ is erg veel ervaring met de behandeling van deze nare aandoening. Om zoveel mogelijk ervaring te krijgen en te houden zijn er drie gespecialiseerde darmchirurgen die de behandeling van fistels uitvoeren:

  • Dr. D. Wasowicz
  • Dr. D.D.E. Zimmerman

Deze chirurgen besteden veel tijd aan onderwijs en onderzoek naar oude en nieuwe behandelmethoden van peri-anale fistels. 

Team chirurgen peri-anale fistels

Second Opinion

We behandelen in Tilburg veel mensen met moeilijke fistels. Ook worden veel patiënten vanuit andere ziekenhuizen doorverwezen. Omdat deze mensen vaak lastige problemen hebben waarvoor een plan op maat gemaakt moet worden, kan er wel eens enige wachttijd zijn voordat u aan de beurt bent.

Wij vinden het heel belangrijk dat we in samenspraak met u een goed behandelplan opstellen. Het kan wel eens nodig zijn om nieuw onderzoek te doen (bijvoorbeeld een MRI) zodat we een beter plan voor u kunnen maken, of zodat we beter kunnen inschatten hoe groot de kans is dat de operatie zal lukken.

Publicaties 

  • Wetenschappelijke publicaties over fistels door dr. Zimmerman: zie PubMed

Uw chirurgen

dr. D.D.E. Zimmerman

Colorectaal chirurg

Minimaal invasieve chirurg voor dikke- en endeldarm. Bekkenbodemchirurg. Fistelspecialist. Veiligheid, kwaliteit en innovatie voorop!

dr. D.K. Wasowicz-Kemps

Gastro-intestinaal chirurg

Minimaal invasieve chirurg voor de dikke darm en endeldarm, bariatrische chirurgie, proctologie. Iedere patiënt verdient aandacht en een specifieke behandeling